Архив

БХРА участва с презентации, представяне на своите членове и щанд на юбилейната Международна туристическа борса „ВАКАНЦИЯ & СПА” в НДК

29.02.2008

Асоциацията представи пред професионалната общност носителите на Годишните награди за 2007 година и техните туристически обекти

БХРА участва активно в програмата на юбилейната - 25-та Международна туристическа борса „ВАКАНЦИЯ & СПА”, която се проведе в София. От 21 до 23 февруари т.г. в Националния дворец на културата се състоя юбилейното издание на тази най-значима проява в областа на туризма в България с организир ПРИМ ЕКСПО, асоцииран член на асоциацията. Изложението се организира с традиционното съдействие на Държавната агенция по туризъм, а партньори на борсата са Столична община, Съвет по туризъм - София, БХРА, БАТА, БТК, НАБТ и НДК.

Ваканция & СПА Ваканция & СПА

Участие в 25-то издание на борсата взеха 320 български фирми, представиха се 20 страни от Европа, Азия, Африка и Централна Америка. Чуждестранното участие заема над 30 процента от изложбената площ на борсата. За първи път в изложението у нас участваха фирми от Холандия, Русия, Чехия, Индия, Обединени арабски емирства (Дубай) и др. Представително беше участието на Министерствата на туризма от Гърция, Турция, Националните бордове по туризъм на Австрия, Испания и много фирми от Италия, Египет, Тайланд, Малта, Великобритания, Кипър, Германия, Полша, Тунис и др. Над 28 000 посетители разгледаха борсата и се започнаха с предложенията и продуктите на изложителите от страната и чужбина.

Ваканция & СПА

На щанда си БХРА представи рекламно-информационни материали на своите членове, а съ свои отделни щандове се представиха много редовни и асоциирани членове от Сандански, Боровец, Златоград, Благоевград, РТА „Стара планина”, РТА „Родопи”, „Бест Уестърн Премиер” – Велико Търново. Сред изложителите привличаше и предложението на преференциални цени за почивка на българи на щанда на членовете на БХРА от „Боровец Ризорс Груп”, чиито представители участват в инициативата “България – рай и за българите”.

Ваканция & СПА

БХРА и членове на нейния управителен съвет, както и много членове от страната взеха участие в многоборйните дискусии, семинари и презентации на борсата. Заедно с колегите си от най-големите браншови организации, Държавната агенция по туризъм и др., БХРА се включи ежегодната си работна среща с представителите на местната власт по актуални проблеми, свързани с развитието на туризма; в срещата на неправителствени сдружения по туризъм; в дискусията: “Договорни и финансови взаимоотношения между туроператори и хотелиери”.

Ваканция & СПА Ваканция & СПА

Ваканция & СПА Ваканция & СПА

БХРА представи своите последни носители на Годишните награди на асоциацията за 2007 година пред професионалната общност. В зала 8 на НДК присъстваха десетки наградени членове, мениджъри на туристически комплекси от страната. Пред присъстващите бяха представени наградените обекти и личности в отделните категории. Заедно с мултимедийните презентациите наградените за 2007 година благодариха на БХРА за отличията и споделиха своите мнения за наградите и тяхната ефективност. С аплодисменти и много усмивки бяха приветствани наградените членове на БХРА от десетки български курортни комплекси, хотели и ресторанти от цялата страна.

В рамките на представянето асоциираният член на БХРА – „Нола 7” направи специална презентация за БХРА и запозна колегите с последните новости и тенденции в развитието на уелнес и СПА услугите у нас и в чужбина.

Ваканция & СПА Ваканция & СПА

Много членове на БХРА взеха участие и се изказаха в националната дискусия на Нов български университет и ПРИМ ЕКСПО на тема: „Висшето образование по туризма – много въпроси и малко отговори”. Свои мнения по проблемите за кадрите в туризма и подготовката на студентите по туризъм пред аудиторията споделиха Благой Рагин, Георги Пампоров, Димитър Димитров, Радка Стаменова, Иван Иванов, Славянка Стамова, доц. д-р Николина Попова, гл. ас. Румен Минковски, проф. Радослав Цончев, проф. Веселин Благоев, доц. д-р Ирена Бокова и много други. Водещ на дискусията беше доц. д-р Соня Алексиева от НОБ, член на УС на БХРА.

Ваканция & СПА Ваканция & СПА

Третата национална дискусия тази година завърши с конкретна стъпка по посока на реални промени: беще избрана работна група от цялата страна - представители на академичните среди и бизнеса, МОН, ДАТ и др. за започване на конкретни действия по поставените в дискусията проблеми и предложения.

Ваканция & СПА

Медийни партньори на юбилейната борса “ВАКАНЦИЯ & СПА” тази година бяха Дарик радио, TV Travel, сп. “Одисей”, сп. HoReMag, сп. “Туризъм и отдих”, сп. Exibit, сп. Travel Magazine, BG.Tur. БХРА изпрати специално писмо на организаторите на борсата – екипа на ПРИМ ЕКСПО в знак на благодарност за ползотворното сътрудничество и отличната организация на тазгодишното юбилейно изложение „Ваканция” – място за ефективна работа, полезни срещи и бизнес контакти в българския туризъм.


Сп. „Туризъм и отдих” обяви наградите си „Златен приз 2007” на Международната туристическа борса „Ваканция & СПА”

Гранд Хотел София, Парк-хотел Витоша, Хотел Стримон Спа Клуб и хотел Ягода – членове на БХРА са сред носителите на отличията в различни категории

На туристическата борса «Ваканция» бяха обявени и традиционните награди на сп. „Туризъм и отдих” - «Златен приз 2007”, които бяха връчени в централното фоайе на НДК на 21 февруари т.г. Сред наградените в отделните категории бяха и членовете на БХРА Гранд Хотел София, Парк-хотел Витоша, Хотел Стримон Спа Клуб и хотел Ягода.

Сред отличените професионалисти бяха проф. Николай Овчаров, заместник-кметът Йорданка Фандъкова, Бисерка Огнянова, Георги Анастасов и др. В категория „Журналисти” бяха отличени Валентин Танев, изпълнителен директор на Травъл ТВ и Тихомир Тончев от в. 24 часа, а в категория „Медии” – БНТ. РТА „Родопи” също получи „Златен приз”. Наградите за 2007 г. в номинираните категории получиха следните туристически обекти, организации и личности:

  • Най-добър петзвезден хотел – Гранд Хотел София
  • Най-добър морски четиризвезден хотел- парк хотел Клисура, Слънчев бряг
  • Най-добър четиризвезден планински хотел - хотел Веника Палас, курорт Чифлик, Троян
  • Най-динамично развиващ се хотел - парк-хотел Витоша, София
  • Най-добър тризвезден хотел- хотел Корал, Созопол
  • Най-добър SPA хотел - хотел Стримон Спа Клуб, гр. Кюстендил
  • Най-добър медицински център- Медицински & СПА център Медика – Албена
  • Най-добър етнографски комплекс - комплекс Калимански хан, с. Калиманци, Варненско
  • Най-добър семеен хотел - хотел Ягода, кв. Симеоново, София
  • Най-добър ресторант - механа Избата, София
  • Най-добра инвестиция- Лъки Банско ЕООД
  • Най-успешен мениджмънт- Хоум кеър холидейс, Банско
  • Специална награда - Институт за анализи и оценки в туризма – София
  • Българска асоциация, фактор в българския туризъм - Регионална туристическа асоциация Родопи, Смолян
  • Медии - Българска национална телевизия
  • Журналисти – Владимир Танев – изпълнителен директор на Травъл ТВ; Тихомир Тончев, в. 24 часа
  • Ветеран на туризма - Георги Анастасов
  • Специална награда- Бисерка Огнянова, арт мениджър на Международна туристическа борса „Ваканция
  • Специална награда - Йорданка Фандъкова, заместник-кмет на София
  • Посланик на туризма - проф. Николай Овчаров

  Назад към Новини