Архив

„Аджев хан” е най-новият член на БХРА в Сандански

26.02.2008

Семейният тризвезден хотел осигурява домашен уют, модерни услуги и механа с чардак на ...две нива

В подножието на Пирин планина, по долината на пенливата река Санданска Бистрица, огрян от слънцето, блести град Сандански, наричан от своите жители - „ Белият град” .От древността Сандански и района се славят с местните занаяти и традиционна кухня, с традиции във винопроизводството, с пиринския фолклор и характерната за района архитектура. Градът е известен със своя мек средиземноморски климат и лековитите минерални извори.

Etara

Сандански е най-топлия и слънчев град, слънцето грее 2436 часа средногодишно. Свежият планински въздух с най-ниска влажност и средногодишна температура 14 градуса го правят подходящ за слънчево- въздушни процедури и лечения. Годишно тук почиват над 400 000 души от страната и чужбина. На 20 км южно от града се намира Мелник - най-малкият град в Европа с уникално местоположение сред пясъчните пирамиди. Недалеч от Мелник се намира историческия Роженски манастир. Край Сандански минава първокласният път Е-79 София-Кулата-Солун.

Семейният хотел „Аджев хан” се намира в началната част на Сандански, на околовръстния път, водещ към центъра на града. Идеята за откриването на "Аджев хан" тръгва от опита и желанието на собственика да предоставя гостоприемство и домашен уют, така типични за българската възрожденска култура. Със своя уникален и неповторим стил, съчетаващ традиционна архитектура и модерни услуги, хотелът осигурява домашен комфорт и уютна обстановка за своите гости.

Etara

Тризвездният хотел разполага с 17 стаи, 3 студия и 2 апартамента, обзаведени с мебели от естествено дърво, в съчетание с необходимия лукс, пресъздавайки усещането за домашен уют и топлина. Повечето стаи са с вани, а апартаментите са със собствено джакузи. Кабелна телевизия, телефон, интернет, климатик и 24-часов румсървиз са на разположение на гостите на хотела. Малко хотели могат да предложат размери на спалните -2 на 2метра, леглата- 2 на 1 метра...

Etara

Механата на хотела е с чардак, на две нива – с живописна гледка към града и Пирин планина. Оборудвана е и озвучена с модерна мултимедия, но тук има и жива музика. Заведението разполага с 90 места. Кухнята предлага специалитети на тиган, фурна, барбекю и чеверме, прясна средиземноморска риба, морски дарове. Гостите могат да си поръчат да им уловят жив сом, шаран и пъстърва от водопада-рибарник, изграден на лятната тераса-градина на хотела.

Etara

За релакс и пълноценна почивка хотелът разполага с парна баня, джакузи и масаж. Залата за игри е на постоянно на разположение на гостите на хотела. За семинари и бизнес срещи е предназначена специална конферентна зала с камина - с 35 места и модерна мултимедия. Ценителите и любителите на „Дионисиевия елексир” могат да си подарят едно приятно преживяване във винарната на хотела, където могат да дегустират и изберат предпочитаното от тях вино.


  Назад към Новини