Архив

Предстои конференцията „Екохотелът“, която организира сп. Hotels&Restaurants Magazine

07.02.2008

Световнопризнати експерти ще участват във форума, който ще се състои на 12 март т.г. в хотел Holiday Inn, Бизнес Парк София

На 12 март 2008 г. сп. Hotels&Restaurants Magazine организира конференцията “Екохотелът”, която ще се проведе от 9.00 ч. в конферентна зала “Витоша” на хотел Holiday Inn в София. Как и защо да изградим екохотел или да управляваме хотела си съобразно екоизискванията? Как да превърнем екоинвестициите в маркетингово предимство? Какви са начините да бъдем актуални? Как да развием и брандираме успешен екохотел? Отговори на тези и много други въпроси участниците ще научат от световнопризнати експерти по време на конференцията.

Могат ли екохотелите да се превърнат в печеливши обекти чрез брандиране ще говори Лоурънс Хефлер - основателят на BrandShares International и Hefler International, САЩ. Г-н Хефлер има над 20-годишен опит в областта на маркетинга и брандирането на компании, а сред успешните му проекти са Hilton, Disney, American Express, BellSouth, Boise и и др. Кои са добрите практики в чужбина, защо трябва да се следват и какви са особеностите на екохотелите в България? На тези въпроси ще отговорят експерти от Министерството на околната среда и водите и Зорица Ставрева, изпълнителен директор на Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ). Проф. Фаусто Фаджиоли, преподавател и създател на екохотела Fatorrie Fagiolli, ще говори за т.нар. ферми - хотели за био-, агро- и екотуризъм и възможностите за тяхното финансиране.

Как луксът може да бъде екологичен ще разкаже Юрген Зайдел, технически директор инженеринг, иновации и опазване на околната среда в петзвездната верига Six Senses Resorts&SPAs. Веригата менажира около 20 луксозни ваканционни хотелски комплекса на Малдивите, Тайланд, Виетнам, Фиджи, Оман и Испания и е емблематична по отношение на използване на рециклирани материали, енергоспестяващи технологии, биохрани и напитки и пр.


  Назад към Новини