Архив

"БОРОВЕЦ РИЗОРТ ГРУП" ще участва със самостоятелен щанд на 25-та Международна юбилейна борса "Ваканция & СПА"

05.02.2008

Хотели "Мура" и "Бреза", вилни селища "Ягода" и "Малина", дискотека „Бъз бар” и ресторант „Балкани” - с уникални предложения за зимата и лятото в кк "Боровец"

В състава на «БОРОВЕЦ РИЗОРТ ГРУП» влизат хотелите «Мура» и «Бреза», вилните селища «Ягода» и «Малина», дискотека «Бъз бар» и ресторант «Балкани», със своите търговски дружества «Вилни селища – Боровец» АД и «Мура – Боровец» АД. На предстоящата Международна борса «Ваканция» в НДК от 21 до 23 февруари т.г. «Боровец ризорт груп» ще има удоволствието да покани своите партньори и клиенти на преговори за договаряне на контингенти за сезон Зима 2008/2009.

Балкани Бъз бар

Клиентите познават и оценяват отличните възможности за почивка и практикуване на зимни спортове в най-стария български зимен курорт «Боровец». През изминалата 2007 г. в обновяването на хотелската база са инвестирани 2,5 млн. лева – реновирани са основно хотелите «Мура» и «Бреза», преобзаведени са вилите «Ягода» и «Малина», осигурена е Интернет-връзка във всяка вила «Ягода», а в останалите обекти са оборудвани интернет-клубове, открита е финландска сауна в хотел «Бреза».

Хотел «Мура» е разположен в самия център на Боровец, в непосредствена близост до станцията на кабинковия лифт. Разполага с 19 тройни и 47 двойни стаи. Всички стаи са с баня, телефон и телевизор, а част от тях и с тераси. Кариоке бар «Мура» е новост в хотела. Класическата романтика на планинския хотел в лоби бар «Мура» е съчетана умело с модерен дизайн и динамични цветове.

Мура

Хотел «Бреза» е място за любителите на интимната атмосфера и чара на българската градска къща от началото на миналия век. Стаите са уникални, напълно различни и изключително уютни (18 двойни, 5 единични и 1 тройна, 5 апартамента), обзаведени с вкус и фантазия. Хотелът предлага лоби бар с топъл и предразполагащ дизайн и ресторант с българска трдиционна кухня и камина, около която в приятна компания гостите могат да изпият чаша вино и да опитат специалитетите на майстор - готвача.

Бреза

На разположение на гостите през зимния сезон са ресторантите «Мура» и «Бреза». Изхранването е организирано на блок-маса. Допълнителните услуги, които хотелите предлагат, са: безплатен паркинг; интернет клуб, сауна, плащане с кредитни карти (всички, без Mastercard); възможност за организиране на планинска езда; възможност за организиране на транспорт; възможност за организиране на различни по трудност планински разходки и турове с лицензиран планински водач.

Вилно селище «Ягода» е особено подходящо за семейна почивка. Разполага с 40 финландски тип къщички. В тях се настаняват до 4 човека. Вилите разполагат с: просторна дневна с кът за сядане, TV, интернет, телефон, двойно или две единични легла; спалня с легла на два етажа (отделена със завеса); напълно оборудван с всичко необходимо кухненски бокс; баня. Десет от вилите разполагат със самостоятелна сауна.

Стримон Спа Клуб

Вилно селище «Малина» предлага 28 полски тип вили. Там могат да се настанят до 6 човека. Вилите са двуетажни и разполагат с две напълно самостоятелни спални на втория етаж (с двойно и две единични легла); дневна с мека мебел, TV и едно легло; напълно оборудвана кухня и баня. Храненето на туристите в ресторант «Ягода» през зимния сезон е организирано на блок-маса. Оригиналният и напълно нетрадиционен декор и уют във всички обекти на «Боровец ризорт груп» се дължи на най-голямата българска фирма за интериорен дизайн «Декора».

Малина

За удобство на клиентите от 8.30 до 17.00 ч. е осигурен ски бус до лифта гондола, а от 18 до 23.00 ч., по разписание, обявено на рецепцията, от паркинга на вилно селище «Ягода» се движи минибус до всички собствени заведения. Допълнителните услуги включват: безплатен паркинг и интернет във всяка вила «Ягода»; възможност за организиране на планинска езда; възможност за организиране на различни по трудност планински разходки и турове с лицензиран планински водач и др..

В състава на «БОРОВЕЦ РИЗОРТ ГРУП» влизат още и напълно обновените атрактивни заведения:

  • ресторант-чеверме „Балкани” (”Черния овен”) предлага традиционна балканска кухня и всяка вечер жива музика, разполага с 180 места;
  • Buzz Bar - най-посещавания нощен клуб в Боровец с DJ, парти до ранни зори. Клубът се намира на търговската улица, между хотелите „Рила” и „Самоков” и разполага с 300 места;
  • Караоке „Мура” с DJ предлага парти всяка вечер, намира се в хотел „Мура” и разполага със 100 места.

Основният контингент туристи за сезон зима 2007/2008 е английски, също така има и гости от Русия, Холандия, Белгия, Сърбия, Македония и България. През изминалата година «Боровец ризорт групп» се включи в инициативата на БХРА „България – рай за българите” с желанието българските туристи да станат приоритет за Боровец ризорт групп» от сезон Зима - Лято 2008/2009.

През изминалите няколко години, кк «Боровец» се превърна в изключително желано място за почивка и през лятото. Все повече туристи предпочитат да прекарат годишната си почивка сред прохладата на вековните рилски гори. Възможностите на «Боровец» и региона в тази насока са неизчерпаеми и все още недостатъчно разкрити пред широката публика. Тук може не просто да се почива на спокойствие сред красивата природа, но и да се спортува активно – във района на вилните селища са изградени игрища за волейбол, футбол на малки вратички, баскетболни кошове, а в непосредствена близост се намират и прекрасно поддържани тенис-кортове. Всичките обекти разполагат с велосипеди под наем и обособени детски кътове. «Боровец ризорт груп» може да организира и различни по продължителност и трудност преходи сред величествената природа на Рила планина – пеша, на велосипед, на кон или с джип.

Съществуват и много варианти за алтернативен туризъм – културен /посещения на Рилския манастир и околността/, лов, отосафари или риболов в бързи или спокойни води, рафтинг и каякинг, а възможностите на Рила за практикуване алпинизъм са добре познати на любителите на този спорт. От няколко години в района се разработват и еко-пътеки, запознаващи посетителите с растителното и животинското разнообразие на национален парк „Рила”.

Бъдещите инвестиционни планове на «БОРОВЕЦ РИЗОРТ ГРУП» включват от пролетта на 2008г. изграждане във вилните селища на СПА център и конферентна зала с всички удобства за провеждане на бизнес срещи, семинари, фирмени обучения и събития. През лятото 2008 г. се планира изграждането на открит басейн на вилни селища „Ягода и Малина”. В хотел „Мура” ще бъде изграден СПА център.

Предстои получаването на сертификати за качество ИСО на хотелите и заведенията, издадени от реномираната сертифицираща организация от Германия TUV. Целта е да се предоставят за в бъдеще още по-качествени услуги на многобройните гости и да се подобри координацията между отделните звена в хотелите и заведенията.


  Назад към Новини