Архив

БХРА участва в Първото международно туристическо изложение в Охрид

29.01.2008

В рамките на събитието се проведе кръгла маса на тема: ”Перспективи пред балканското туристичeско сътрудничество”

От 17 до 20 януари 2008 г. в гр. Охрид – Македония се състоя Първото международно туристическо изложение с участието на президента на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) д-р Гасан Аиди. В делегацията на БХРА, водена от Председателя Благой Рагин участваха г-жа Катя Тодорова – заместник-председател и член на УС, г-жа Даря Заричинова – член на УС, г-жа Мара Дойчинова – член на КС на БХРА, представители на „Тур клуб Ремарк”, на Столична община и др. Членовете на БХРА бяха представени с рекламно- информационни материали на туристическата борса в хотел „Инекс Горица”.

Etara

Сред основните теми в дискусионната програма на изложението бяха: културен туризъм; балкански културни коридори; пътя на виното през Балканите; римски, византийски и отомански период в историята на Балканите и др. В рамките на изложението се състоя кръгла маса на тема: ”Перспективи пред балканското туристичeско сътрудничество” с участието на представители на членовете на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (ВАНА). Домакините от НОТАМ предложиха на гостите и участниците богата съпътстваща програма: посещение на културно–исторически забележителности, кулинарен конкурс за местни специалитети от Охридското езеро и др.

Etara Etara

В рамките на международното изложение се състоя редовно заседание на членовете на ВАНА, които приеха решение страните членки на алианса да участват на 28 февруари 2008 г. в международна кулинарна изложба в Белград – Сърбия и в състезанието за „Най-добър готвач на Балканите”, а през м. март т.г. в парк-хотел „Пирин”, член на БХРА – гр. Сандански да се проведе следващата работна среща на ВАНА.

Etara Etara

ВАНА награди с почетни грамоти президента на Световната хотелска асоциация, министър-председателя на Македония Груевски и кмета на Охрид за оказано съдействие за успешното провеждане на Първата международно туристическо изложение в Охрид.


  Назад към Новини