Архив

„Елеганс” е най-новият хотел, член на БХРА за 2008 година

21.01.2008

Тризвездният луксозен комплекс в Асеновград отворя врати за бизнес гости, български и чуждестранни туристи

Най-новият български хотел - тризвездният хотел „Елеганс” е първият хотел, който БХРА откри в началото на 2008 година в централната част на Асеновград. Много гости, колеги и партньори на собствениците, представители на медиите разгледаха луксозният комплекс и се запознаха със намеренията за бъдещи инвестиции.

Елеганс

На срещата при откриването на хотела със семейство Костадинови присъстваха председателят на БХРА – г-н Благой Рагин, кметът на града – д-р Христо Грудев, председателят на регионалната секция – г-н Анастас Христов и др. Красимир Костадинов и членовете на неговото семейство разказаха за развитието на хотелския комплекс, за допълнителните услуги, които ще предлага, за подбора на кадрите. Д-р Грудев сподели мнението си за проблемите на туризма, както и за намеренията на общината да инвестира в развитието на културния туризъм в града. От името на БХРА Благой Рагин поздрави собствениците с откриването на хотела като им пожела още повече успехи в отварянето на града и хората към уникалните туристически предимства на региона.

Елеганс

Размерът на инвестицията в хотелски комплекс „Елеганс” е 1 500 000 лв. Сградата е строена поетапно от 2003 до 2007 г. от българска строителна фирма. Обзавеждането е предимно българско, а много от идеите, реализирани в хотела са на собствениците. „Елеганс” разполага с 28 помещения, от които 6 луксозни апартамента с хидромасажни вани; 8 студиа с вани, 2 студиа хидромасажни вани и 12 двойни стаи, оборудвани с телевизор, телефон, минибар, сешоар.

Елеганс

За бизнес гостите си хотелът осигурява отлични възможности за бизнессрещи, семинари и фирмени обучения в конферентната зала за 30-35 души и безжичен Интернет в целия комплекс. Ресторантът предлага интернационална кухня и е с 70 места, а лятната градина е с 25 места. Лоби барът е с 36 места.

Елеганс

Персоналът от 30 души е съставен предимно от местни хора и е подбран с интервю с кастинг. Очакванията на собствениците са основно за български туристи, както и за чуждестранни гости. Сред бъдещите инвестиционни планове на фирмата са изграждане на спортен и СПА център за релакс.

Елеганс

Собственик на „Елеганс” е Красимир Костадинов, който притежава от 1995 година един от първите частни хотели в Асеновград – известния хотел „М”. Той се занимава с туризъм вече над 13 години и най-новият хотелски комплекс в града е резултат от семейната им предприемчивост и трудолюбие. „Елеганс” е първият нов член на БХРА за 2008 година.

С развитието на бизнеса, търговията и туризма в Асеновград все повече собственици и мениджъри в града строят и откриват нови хотели и ресторанти. Причина за това е и богата история и култура на региона, известен като „Малкият Йерусалим” или „Родопската Света гора”. Именно признатите възможности на града да развива културен туризъм и да печели от уникалните си манастири, параклиси, културно-исторически паметници и от красивата си природа, са в основата на активните инвестиции в туризма през последните години. Прочутият асеновградски мавруд, вкусната местна кухня, известните асеновградски сватбени традиции, гостоприемството на местното население привличат все повече туристи в града.

Елеганс


  Назад към Новини