Архив

SASA вече е част от веригата Chef`s Group на „ХЕПИ” АД, член на БХРА

08.01.2008

Кралският готвач Хироаки Сасагури показа майсторски умения при откриването на най-новия ресторант от веригата, в която влизат елитните "Tambuktu", Captain Cook" и Carrera"

SASA

Най-новият елитен ресторант на София е SASA - част от веригата Chef`s Group на „ХЕПИ”АД, в която влизат елитните ресторанти "Tambuktu", "Captain Cook", "Carrera". Японският посланик г-н Цунехару Такеда и съпругата му почетоха с присъствието си откриването на най-новия гурме хит на София в края на декември м.т. Седемстепенно меню от салатени рулца, суши, ароматна супа с гъши дроб, патешки ролца, сърмички от сьомга, пълнени с пюре от картофи и черен трюфел, телешко „тепаняки" и за десерт тирамису със зелен чай, приготвиха майстор Хироаки Сасагури и българските му колеги за отбраната публика при откриването на последния етаж на столичния хотел „Хемус".

SASA

Сред гостите, които опитаха изисканото меню, бяха заместник-посланикът на САЩ г-н Александър Карагианис, председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова, председателят на БХРА Благой Рагин, председателят на Съвета по туризъм - София по туризъм Витан Иванов, председателят на НАСТ Станимир Станков, членът на Контролния съвет на БХРА Стоян Лазаров, съсобственикът на „Техномаркет” Божидар Колев, писателката Людмила Филипова, политикът Красимир Премянов, Иван Чалъков от Форум Българска мода, рекламният бос Красен Кралев, бизнесменът Боб Христов, представители на AmCham , бизнес партньори на президента на „ХЕПИ” АД Орлин Попов, който е и председател на Контролния съвет на Съюза на инвеститорите в туризма.

SASA

„Аз съм от три месеца в България, харесвам много природата и културно-историческото ви наследство, ценя българските традиции и прекрасните хора. Единственото, което ми липсваше досега в София беше истински японски ресторант", каза в приветствието си г-н Такеда. За първи път в български ресторант беше представена оригинална японска чайна церемония. Криси (Софуко) Прахова, президент на Urasenke Tankokai Bulgarian Association, и нейният екип разкриха за гостите на SASA тайните на чайната церемония. Момичета в изящни кимона поднесоха с чай „матча" оригинални японски сладки "фунуяки".

SASA

Хироаки Сасагури е в България по молба на главния готвач на веригата Chef's Румен Айдаров. Майстор Сасагури има впечатляваща кариера, затвърдена в японския ресторант на ANA Grand Harbour City Hotel в Сидни, Австралия, след това в ANA Sheraton Hotel в Манила, Филипините. Като всеки майстор в своето изкуство, и той преживява особено вълнуващ момент миналата година в японския ресторант на луксозния хотел Nai Lert Park в Тайланд. Кралят на Тайланд Бумибол Адулядей ( Рама Девети) празнува 79-тия си рожден ден на 5 декември м.г. в компанията на 25 императорски и кралски фамилии от цял свят. Той кани за главен готвач на грандиозното светско парти именно Хироаки Сасагури. След седмицата безсъние и невероятно напрежение императорът на Страната на изгряващото слънце Акихито му оказва най-високата чест за всеки японец – поздравява го лично.

SASA

Според Хироаки Сасагури софийската вода, защото е планинска, е много подходяща за приготвянето на японска храна, която се слави като най-здравословната в света. Според г-н Орлин Попов ресторантите с японска и азиатска кухня имат голямо бъдеще в България. Името на новия ресторант SASA на български означава "бамбуково листо" и символизира плодородие и сплотеност. Затова японската традиция повелява за новогодишните празници домовете да се украсяват с бамбукови клончета.


  Назад към Новини