Архив

Предоставаме Ви информация от Министерство на икономиката за въведени визови облекчения за организирани туристи, както следва:

21.05.2004


Руската Федерация, Украйна и Беларус


Организираните туристи, граждани на Руската Федерация, Украйна и Беларус няма да плащат такси за издаване на визи от 01 април 2004 г. до 01 април 2005 г.

Министерския съвет прие Решение за временно освобождаване от такси за издаване на визи за организирани туристи, граждани на Руската Федерация, Украйна и Република Беларус за периода 01 април 2004 г. до 01 април 2005 г. Същите ще заплащат само такса за попълване на молба – формуляр за виза, в размер на 20 евро.

Казахстан, Узбекистан, Азербайджан, Молдова и Босна и Херцеговина

Организираните туристи от Казахстан, Узбекистан, Азербайджан, Молдова и Босна и Херцеговина няма да плащат такси за издаване на визи до 30 октомври 2004 г.

Министерският съвет прие Решение за временно освобождаване от такси за издаване на визи за организираните туристи от Република Казахстан, Република Узбекистан, Република Азербейджан, Република Молдова и Босна и Херцеговина за периода от 01 май 2004 г. до 30 октомври 2004 г. Гражданите на тези държави ще заплащат само такса за попълване на молба – формуляр за виза в размер на 20 евро.

Латвийската Република, Република Естония и Република Литва


Организирани туристи от Латвийската Република, Република Естония и Република Литва, граждани на бившия СССР, постоянно пребиваващи на териториите на тези страни, без виза от 01 май до 30 октомври 2004 г.

Министерският съвет прие Решение за временно премахване на изискването за визи за краткосрочно пребивавне за организираните туристи от Латвийската Република, Република Естония и Република Литва, граждани на бившия СССР, постоянно пребиваващи на териториите на тези страни, притежаващи редовни документи за задгранично пътуване, посещаващи Република България за периода от 01 май до 30 октомври 2004 г.

  Назад към Новини