Архив

„Боровец ризорт груп” предлага на туристите отлични възможности за почивка и практикуване на зимни спортове

08.01.2008

Напълно реновираните хотели „Мура”, „Бреза”, вилни селища „Ягода” и „Малина”, дискотека „Бъз бар” и ресторант „Балкани” привличат с професионален екип, качествени услуги и променен дизайн

С приказен сняг и много туристи, първи в кк ”Боровец” откриха в средата на м. декември зимния сезон колегите от „Боровец ризорт груп”. В тяхното гостоприемство и професионализъм се убедиха и представителите на медиите от журналистическия рейд на БХРА, организиран по покана на най-активните членове на асоциацията в курорта „Боровец”. С много новини за сезона и за очакваните през зимата туристи от цял свят, с много промени и желание за успешен бизнес, екипът на някои от емблематичните за курортния комплекс обекти, доказва, че туризмът е бизнес, който изисква много инвестиции и много професионализъм.

На пресконференцията в хотел „Бреза” журналистите разговаряха с мениджърите на обектите, които отговаряха на въпроси, свързани със зимния сезон и очакваните туристи от Великобритания, Русия, Холандия, Белгия, Израел, Сърбия, Македония и разбира се – от България. Очакваната заетост за настоящия зимен сезон е 100 процента - причината за това са предлаганите модерни хотели и ресторанти след цялостен ремонт на базата и добрата снежна покривка за практикуване на зимни спортове в курорта.

Боровец ризорт груп

В пресконференцията на БХРА участва и г-н Георги Кощров – главен експерт по туризма в община Самоков заедно с мениджърите от „Боровец ризорт груп” Диана Иванова, Зорница Бончева, Зинаида Илиева и др. отговаря на въпросите на журналистите за развитието и проблемите на на курорта и бъдещето на туристическите обекти.

Боровец ризорт груп

Напълно реновираните хотели «Мура» и «Бреза», вилни селища „Ягода” и „Малина”, най-посещаваната дискотека „Бъз бар” и ресторант „Балкани” са част от „Боровец ризорт груп”, която предлага на туристите през зимен сезон 2007/2008 г. отлични възможности за почивка и практикуване на зимни спортове в най-стария български зимен курорт «Боровец». Красивият декор и уют във всички обекти на фирмата са резултат от работата на най-голямата българска фирма за интериорен дизайн «Декора» в лицето на сем. Маркови.

„Днес в хотелите и вилните ни селища са осигурени целогодишно около 100 работни места и допълнителни 100 за зимния сезон с тенденция да се превърнат в постоянни. Персоналът се подбира директно от мениджърския екип или с препоръки от колеги. Държим на професионалното отношение към всеки служител, което е до голяма степен предпоставка във фирмата да работят мотивирани и професионално подготвени служители. Фирмата стимулира допълнително служителите с изненади за празници, екскурзии и разбира се атрактивно заплащане...”, сподели пред медиите г-н Димитър Димитров, мениджър „Маркетинг и продажби” на „Боровец ризорт груп”.

Бъдещите инвестиционни планове на фирмата включват от пролетта на 2008 г. изграждане на СПА център във вилните селища за една перфектна почивка и конферентна зала с всички удобства за провеждане на бизнес срещи, семинари, фирмени обучения и събития. През лятото 2008 г. се планира изграждането на открит басейн на вилни селища „Ягода и „Малина”. В хотел „Мура” също ще бъде изграден СПА център.

Предстои всички хотели и заведения да получат сертификат за качество ISO от 01.01.2008 г., издаден от реномираната сертифицираща организация от Германия TUV. Целта на мениджърския екип е и в бъдеще да се предоставят още по-качествени услуги на туристите и да се подобри координацията между отделните звена в хотелите и заведенията.

Хотел «Мура» е разположен в самия център на Боровец, в непосредствена близост до станцията на кабинковия лифт. Разполага с 19 тройни и 47 двойни стаи. Всички стаи са с баня, телефон и телевизор, а част от тях и с тераси. Кариоке бар «Мура» е новост в хотела. Класическата романтика на планинския хотел и лоби бар «Мура» е съчетана умело със смел дизайн и динамични цветове.

Боровец ризорт груп

Хотел «Бреза» разполага с всичко необходимо, за да се превърне във любимо място за почивка – изключително уютни и напълно различни стаи (18 двойни, 5 единични и 1 тройна), пет апартамента, обзаведени с вкус и фантазия. Хотелът разполага лоби бар с интересен дизайн и ресторант, предлагащ българска традиционна кухня и камина, около която в приятна компания гостите могат да изпият чаша вино и да опитат вкусната българска кухня.

Боровец ризорт груп

На разположение на гостите през зимния сезон са ресторантите «Мура» и «Бреза», където са организирани блок-маса за закуска и вечеря. Допълнителните услуги, които хотелите предлагат включват: безплатен паркинг; Интернет клуб, сауна, плащане с кредитни карти (всички, без Mastercard); възможност за организиране на планинска езда; възможност за организиране на транспорт; възможност за организиране на различни по трудност планински разходки и турове с лицензиран планински водач.

Вилно селище «Ягода» разполага с 40 финландски тип къщички, които са особено подходящи за семейна почивка. Във всяка от тях се настаняват до 4 човека. Вилите разполагат с: просторна дневна с кът за сядане , TV интернет, телефон, двойно или две единични легла; спалня с легла на два етажа (отделена със завеса); напълно оборудван с всичко необходимо кухненски бокс; баня. Десет от къщичките имат самостоятелна сауна. Вилно селище «Малина» разполага с 28 полски тип вили, намиращи се сред вековните стволове на борова гора. Във всяка вила могат да се настанят до 6 човека. Вилите са двуетажни и разполагат с две напълно самостоятелни спални на втория етаж (с двойно и две единични легла); дневна с мека мебел и TV, едно легло; напълно оборудвана кухня и баня. Храненето на туристите в ресторант «Ягода» през зимния сезон е организирано на блок-маса.

Боровец ризорт груп

За удобство на клиентите всеки ден от 8.30 до 17.00 ч. се осигурява ски бус до лифт гондолата, а от 18.00 до 23.00 ч., по разписание от паркинга на вилно селище «Ягода» се движи минибус до всички заведения на „Боровец ризорт груп”. Допълнителните услуги включват: безплатен паркинг и интернет във всяка вила, възможност за организиране на планинска езда; възможност за организиране на различни по трудност планински разходки и турове с лицензиран планински водач и др.

През този зимен сезон туристите могат да посетят напълно обновените атрактивни заведения: ресторант-чеверме „Балкани” (”Черния овен”) предлага традиционна балканска кухня и всяка вечер жива музика, разполага с 180 места; Buzz Bar - най-посещавания нощен клуб в Боровец с DJ, който всяка вечер прави парти до ранни зори. Клубът се намира на търговската улица, между хотелите „Рила” и „Самоков” и разполага с 300 места; Кариоке „Мура” с DJ предлага парти всяка вечер, намира се в хотел „Мура” и разполага със 100 места.

Основният контингент на туристите за зима 2007/2008 е английски, но също така се очакват гости от Русия, Холандия, Белгия, Сърбия, Македония и България. Българските туристи са приоритет и през този сезон – „Боровец ризорт груп” се включи сред първите членове на асоциацията, които подкрепиха инициативата на БХРА „България – рай и за българите”.

Най-старият зимен курорт привлича туристи с напълно реновирани бази

в. Строителен пазар
брой 2, 14 януари 2008 г.
Станислава Пенева

Боровец ризорт груп

Материалът е публикуван и в рубриката "Пресата за нас"

  Назад към Новини