Архив

Международно признание за членовете на БХРА - хотел "Пирин", ресторантска верига Happy и Спа хотел "Астерея"

24.12.2007

БАХА награди най-добрите професионалисти на България за 2007 година

В периода 6-8 декември 2007 г. в гр. Белград – РСърбия се проведе редовния Конгрес на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (ВАНА). Официален гост на срещата бе г-н Абрахам Розентал – Генерален директор на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA). България бе представена на конгреса от председателя на БХРА г-н Благой Рагин, с чието активно съдействие бяха издигнати номинации на български туристически обекти в различни категории.

След гласуване на прецизното жури България спечели следните годишни Балкански награди за 2007 година:

- Приз за „Най-добър СПА комплекс на Балканите за 2007 г.” – Парк-хотел „Пирин”, град Сандански

Наградата бе връчена лично от г-н Абрахам Розентал на собственикът на младата българска хотелска верига „Шарлопов хотелс” – г-н Стефан Шарлопов.

- Приз за „Най-добра ресторантьорска верига на Балканите за 2007 г.” – верига заведения Happy

Наградата получи г-н Благой Рагин от името на собственикът на веригата – г-н Орлин Попов.

- Приз за „Най-бързо развиващ се хотел на Балканите за 2007 г., в раздел СПА & История” – СПА хотел „Астрея”, град Хисар

Наградата бе връчена от г-н Дончо Таневски – посланик на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IHRA) на собственикът – г-н Марин Хаджиев /притежаващ и хотел „Зора” в кк „Пампорово”/.

В пресконференцията в БТА на тема „Нови международни награди в туризма за членове на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация” участваха г-жа Анелия Крушкова – председател на Държавната агенция по туризъм, г-н Витан Иванов – председател на Съвета по туризъм – София и г-н Станимир Станков – председател на Национална асоциация по Спа и Уелнес туризъм, които поднесоха специални поздравления на членовете на БХРА за полученото международно признание и високите им професионални постижения.

Пред журналистите и гостите наградените колеги от БХРА, едни от най-активните членове на асоциацията – г-н Стефан Шарлопов, г-н Орлин Попов и г-ца Весела Хаджиева, споделиха впечатленията си от събитието и разказаха за постиженията си в туризма. Наградите на “Пирин”, Happy и “Астрея” бяха завоювани броени дни след получаването на Годишните награди на БХРА, където в различни категории, същите туристически обекти спечелиха най-престижните и дългогодишни награди в българския туризъм, които БХРА връчва от 1996 г.


Строителен пазар
БРОЙ 49, 17 ДЕКЕМВРИ 2007 г.

Материалът е публикуван и в рубриката "Пресата за нас"


  Назад към Новини