Архив

Покана до членовете на БХРА за участие в изложението International Hospitality Week в САЩ

21.12.2007

Националната асоциация по Спа и Уелнес туризъм с председател г-н Станимир Станков и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, с любезното съдействие на г-н Боб Милър, губернатор на щата Невада (1989 г. – 1999 г.) и г-н Томас Тейт, министър на туризма за щата Невада (1989 г. – 2001 г.), организират българска делегация в САЩ в периода 21 февруари – 1 март 2008 г. Желаещите колеги от БХРА ще имат уникалната възможност да посетят International Hospitality Week 2008 (www.internationalhospitalityweek.com). Събитието включва четири международни изложения в едно: Hotel World Expo and Conference; International Restaurant Show; International Coffee & Tea Expo; Nightclub & Bar Convention and Trade Show, както и възможност за разглеждане на най - бързо развиващият се град, обявен за световна столица на туризма - Лас Вегас.

Мегаизложението ще се проведе за първи път, обединявайки четирите най-популярни сегмента от туристическата индустрия под един покрив. То предлага широк спектър от решения в областта на проектиране, дизайн, строеж и обзавеждане; финансиране и управление; маркетинг и обслужване; рекламиране и популяризиране на хотели, ресторанти, кафенета и нощни клубове. Участниците ще имат възможност да се запознаят с най - новите продукти и технологии в областта на хотелиерската и ресторантьорската индустрия.

Според организаторите на изложението то ще представлява интерес особено за собственици, генерални и оперативни мениджъри, маркетинг и спа мениджъри, мениджъри по храненето и организатори на мероприятия, архитекти, проектанти, строителни инженери и други в областта на туристическата индустрия. Специално за българската делегация ще бъдат организирани посещения на обекти в процес на изграждане, като например City Center Project, с инвестиция от над 7,3 милиарда долара, разглеждане на водещи хотели в Лас Вегас и бизнес срещи с техните мениджъри, както и срещи с американски браншови организации в туризма.

Цена за участие валидна при група от минимум 15 човека:

- 3 180 EUR на човек настанен в двойна стая; 1 150 EUR доплащане за единична стая. В цената са включени: самолетен билет с авиокомпания British Airways по маршрут: София-Лондон-Лос Анжелис; Ню Йорк-Лондон-София; самолетен билет с вътрешен полет по маршрут: Лос Анжелис - Лас Вегас; Лас Вегас - Ню Йорк; летищни такси по целия маршрут; настаняване в хотел Wynn Las Vegas*****; Лас Вегас - 7 дни / 6 нощувки; настаняване в хотели на летището в Лондон и летището в Ню Йорк – по 1 нощувка; трансфери летище-хотел-летище; медицинска застраховка; разходи по организацията на пътуването и бизнес срещите.

Крайният срок за включване в групата е 15 януари 2008 г. Депозит от 30% от стойността на пакетната цена се внася при подаване на заявка-договор за участие в делегацията. Останалата част в размер на 70% се внася до 2 дни след получаване на американска виза. В случай на отказ на виза депозитът се връща. Желателно е записването да бъде в указания срок, тъй като след тази дата стойността на пътуването се увеличава съгласно изискванията за частно пътуване с приблизително 30%.

При заявка за участие, желаещите ще получат списък с необходимите документи за издаване на американска виза и списък с интернет страниците на американските организации и компании, с които ще бъдат организирани срещи.

При желание за включване в групата, участниците да изпратят попълнена, подписана и подпечатана заявка-договор с уточняване вида на пакета (двойна/единична стая)на e-mail: stanleycomfort@yahoo.com или факс: 02/ 980 79 09, на вниманието на г-жа Светлана Станкова, тел: 02/981 30 15; моб. 0888127947; 0888127937.

Програма

Заявка договор



В навечерието на Коледа беше открит официално четиризвездният TODOROFF Wine&Spa

SPA центърът предлага за първи път в България авторски винотерапевтични програми в обстановка, подчинена на идеята за пълна хармония на сетивата

На 16 декември 2007 г. официално беше открит най-новият български хотел – четиризвездният TODOROFF Wine&Spa, който се намира непосредствено до известната винарската изба TODOROFF в с. Брестовица, Пловдивска област. Десетки представители на бизнес и политическия елит, много гости и приятели присъстваха на събитието, сред които министърът на държавната администрация Николай Василев, заместник-министърът на икономиката и енергетиката Нина Радева, омбудсманът Гиньо Ганев, посланикът на Испания - Фернандо Ариас, посланикът на Дания - Свенд Бойе Мадсен и др.

TODOROFF

Хотелът беше тържествено осветен от Негово Високопреосвещенство митрополитът на Пловдивска епархия Николай и Негово Високопреосвещенство митрополитът на Неврокопска епархия Натанаил. Гостите разгледаха TОDOROFF Wine&Spa и уникалния SPA център, разположен на последния етаж на хотела. Центърът предлага за първи път в България авторски винотерапевтични програми в обстановка, подчинена на идеята за пълна хармония на сетивата и цялостно усещане за релаксация и наслада.

TODOROFF

Процедурите са разработени на основата на активните съставки в екстрактите от грозде и лозови листа, натурално масло от студено пресовани гроздови семки, микронизирани джибри и гроздови семки, екстракт от червено вино, пресен мус от грозде в съчетание с натурални масла от карите, жожоба и авокадо, акациев мед, алое вера, биволско мляко и специално подбрани ценни растителни екстракти и етерични масла.

TODOROFF

Ресторантът на хотела разполага с 60 места, а терасата към него предлага още 50 места. Механата на комплекса е в традиционен български стил и разполага с 26 места, а през лятото на разположение на гостите е барбекюто в градината за 30 човека. Хотелът предлага още и две оборудвани с мултимедия конферентни зали за 20 и 40 човека. На разположение на гостите са 7 апартамента и 7 двойни стаи. Всички са луксозно обзаведени, разполагат със сателитна телевизия, минибар и wireless достъп до Интернет. На разположение на гостите на хотела е дегустационната зала на Wine&Spa hotel TODOROFF, която привлича с оригиналната колекция от произведения на изящните изкуства, привлекателно място за любителите на гурме дегустации, малки камерни концерти и други събития.

TODOROFF

След откриването на хотела, семейство Петя и Иван Тодорови бяха поздравени за новия си успех от присъстващите гости и вдигнаха много наздравици за здраве, щастие и хубаво вино, което да донесе нови награди на винарската изба TODOROFF. В навечерието на Коледа се навършват шест години от откриването на винарската изба TODOROFF. Днес тя произвежда 450 000 бутилки годишно, чийто брой до 2009 г. ще бъде 650 000. Виното с марка Тодоров е най-награждаваното българско вино в света – само през 2007 г. бяха получени пет медала от три международни конкурса в Германия, Белгия и Франция.

TODOROFF


  Назад към Новини