Архив

С нови членове, нови туристически обекти и много новини за Златоград и региона премина събранието на Регионалната секция на БХРА в града на 8 май 2004 г.

20.05.2004

От името на асоциацията в Златоград присъстваха г-н Благой Рагин, председател на БХРА и г-жа Соня Алексиева, член на УС и пресаташе на БХРА. Сред старите и новите членове на регионалното сдружение бяха едни от първите учредители на секцията в града - г-н Велин Здравков, г-н Филип Кюртев, г-н Фьодор Думбов и др. Бяха разисквани проблемите на региона с инфраструктурата, популяризирането и рекламата на уникалните златоградски обекти.

 Свои мнения и предложения с колегите си споделиха представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес в града. От първите стъпки при учредяването си през 1996 г. до днес, колегите от Златоград са инвестирали в много нови обекти, работят за привличане на туристи от цялата страна и от чужбина. Сред последните постижения на града е изграждането на Етнографския ареален комплекс в стария град, където музея, новите работилници, хотел и заведения показват уникалната история, култура и занаяти на Златоградския край. До края на септември т.г. предстои откриването на нови и реновирани туристически обекти от членове на Регионалната секция на БХРА в града.

Събранието единодушно гласува своето ново ръководство в състав: за председател на Регионалната секция беше избран г-н Александър Митушев и за заместник-председатели: г-н Борис Тумангелов и г-н Васил Филипов.

  Назад към Новини