Архив

Покана “Добре дошли в България” в Лондон - със сп. “Туризъм и отдих”

20.11.2007

Издателство “Дакер” разпространи специализирания си брой за Мeждународната туристическа борса –WTM в Лондон

Издателството имаше свой стенд, на който бе представен, както специално отпечатания брой, така и справочникът “София – европейска дестинация” на английски и български език. Специално послание към читателите на броя е отправила госпожа Камелия Касабова – заместник-председател на Народното събрание. Главният редактор на списанието Димитър Кирекчиев също отправя поканата “Добре дошли в България” с въведението: “България – страна на розите, слънчеви брегове, зелени планини и антични съкровища”.

В броя са представени и темите – „София - древна и модерна туристическа дестинация”; българското Черноморие с презентация и реклама на морски туристически обекти; курорти, ваканционни селища, хотели; планински курорти, ски центрове. За “Проектът Супер Боровец” е интервюто със зам. кмета на Самоков Емил Зарнев; а Йоханес Либер – изпълнителен директор на Европейската асоциация за балнео и спа туризъм, коментира възможностите на България за развитие на този туристически продукт. “Спа не е от вчера, какво е спа и спа екзотика” - представя Румяна Менкаджиева, като материалът е придружен от обекти, предлагащи спа и уелнес програми у нас.

Специализиланият брой представя още: Нешка Робева – “Нова визия на България – спорт и изкуство” – за спектаклите на нейната трупа на международните културни и туристически изложения. Колекцията на Иван Станчов – експозцията на Националния исторически музей. Серия от материали за археологическите открития през 2007 г. – ст.н.с. Даниела Агре – “Нови документи за тракийската цивилизация”, проф. Диана Гергова за експедицията край Доспат, ст.н. с. Йордан Алексиев – за разкопките на хълма Трапезица, Велико Търново. Регионални проекти за развитието на туризма и туристически дестинации – Белоградчик и Разград, Шумен.

Специализираният туризъм е представен от материалите „България – отново атрактивна за ловен туризъм”, „Туристически маршрути в Югозападна България – Трънската еко – пътека” - “Златна земя на древни легенди и предания” и Фантазии от камък и вода” - за Централни Родопи от Румяна Менкаджиева и “Широка лъка – един символ на възрожденския дух” от Стела Табакова.

Черноморие

Sunny Beach resort - 50 years anniversary

Черноморие

Материалът е публикуван и в рубриката "Пресата за нас"

  Назад към Новини