Архив

Рока Груп се превръща в лидер на руския пазар за продукти за баня

16.10.2007

„Рока България” АД инвестира 15 млн. евро в нова фабрика за санитарен порцелан и в автоматизиран склад в Каспичан

Чрез придобиването на най-голямата компания за санитарен порцелан в Руската федерация, Рока Груп се превърна в лидер на руския пазар за продукти за баня.До сега Рока присъстваше в Русия чрез своята компания „Рока Сантехника” и построената през миналата година фабрика в Санкт Петербург и търговски офис в Москва.

Новопридобитата компания, Керамика ООО, има две фабрики, 1400 работници, оборот от 25 млн. евро и производствен капацитет от над 1.5 млн. части санитарен порцелан, като по този начин Рока достигна общ капацитет от повече от 2 млн. части за година в Русия.

Преди три години, след придобиването на четири фабрики в Индия, Рока Груп се превърна в лидер в производството на продукти за баня с годишен капацитет от над 20 млн. части санитарен порцелан, произвеждани в предприятията в 20 държави, като продукцията се продава в над 125 страни в целия свят.

Инвестициите на Рока Груп в нашата страна достигнаха 40 млн. евро от пристигането на испанската група в България през 1999 г. „Рока България” АД представя на българския пазар своите три марки (Roca, Fayans и Laufen) и понастоящем инвестира 15 млн. евро в нова фабрика за санитарен порцелан и в автоматизиран склад в Каспичан, които ще създадат 100 нови работни места в региона. Компанията инвестира също над 4 млн. евро, превръщайки бившия магазин „София” в столицата в най-модерната корпоративна изложбена зала на Балканите.


  Назад към Новини