Архив

Много новини и разнообразни предложения за пътешествия в юнския брой на сп. „Одисей”

12.06.2007

В него ще прочетете: ще има ли в Кюстендил СПА академия, кой хотел може да получи знака на “Автентична България” и как да спечелите екскурзия за двама до Тайланд

Кюстендил със заявка за СПА дестинация и СПА академия – това стана известно при учредяването на най-новата регионална структура на БХРА, където сп. “Одисей” имаше свой представител. Инициатор (и вече председател на секцията) е един от собствениците на луксозния хотелски комплекс “Стримон СПА клуб” Валентин Александров, който сподели пред медиите: “Преди година ме попитаха не се ли боя от конкуренция. Не, дори искам да я предизвикам! Защото, за да стане Кюстендил курорт, му трябват (като гледам инфраструктурата на града и възможностите на минералните води) около 10–12 престижни обекта. Тогава ще може да се говори за дестинацията Кюстендил, която лесно ще продаваме на туристическите борси.”

Очевидно така мислят и собствениците на “Пауталия турс” с двата бивши големи хотела, на ирландския пъб “Дъблин”, на “Вилата на генерала”, на хотел-ресторант “Чешмето”, съставили ядрото на новата секция. За очакванията им и за първите инициативи на новата структура разказва сп. “Одисей” в рубриката си “BG туризъм”. В нея ще прочете още как се насърчава гостоприемството без имитации чрез програмата “Автентична България” и как оживяват за туризъм старите къщи в роподското село Косово.

Търговище, Черни връх и дунавският о. Ковачев са продължение на българската тема в броя. Предложенията на списанието към обичащите да пътешестват и този път са разнообразни, и интригуващи. А авторите (по традиция) са българи, които обичат да пътешестват и обичат да споделят преживяното. Като Милкана Русева и Станимир Желязков, приели предизвикателството да катерят по “Ръката на Фатима” в Мали, като Румяна Врачева, открила Мавриций за своята ваканция, като Петър Петров, допълнил американските хроники на списанието с разказ за Палм Спрингс, като радиожурналистката Вяра Деянова, познала спокойствието на швейцарския Базел. А тръгнете ли с Емил Данаилов по Плаващия пазар на Банког, ще намерите и талона на “Одисей”, с който може да си подарите вълнуващо далечно пътешествие.

Одисей


  Назад към Новини