Архив

Още едно признание за българското вино TODOROFF от САЩ

23.05.2007

Голямата новина за асоциирания член на БХРА съвпадна с церемонията по награждаване на победителите от IV-тия Национален конкурс за художествени произведения „Галерия TODOROFF”

Todoroff

Вино Мавруд Todoroff Gallery, реколта 2005 за втора година е единственото българско вино в годишната класация ТОП 100 препоръчвани нови реколти от престижното американско издание Wine&Spirits. Виното попада в класацията след сляпа дегустация на финално допуснатите 287 вина от цял свят.

Голямата новина за поредното признание на TODOROFF съвпадна с традиционната церемония със запазено място в годишния календар на известната винарска изба, асоцииран член на БХРА. На 21 май 2007 г. в столичната зала "България" се състоя тържествената церемония по връчване на наградите от IV-тия Национален конкурс за художествени произведения "Галерия TODOROFF". Конкурсът се провежда за четвърта поредна година с любезното съдействие на Съюза на българските художници и Националната художествена академия.

Присъдените награди бяха в три категории: "Живопис", "Скулптура" и специална награда TODOROFF 2007. В раздел "Скулптура" г-н Иван Тодоров връчи наградата на Нели Христова, за керамиката "Дионис"; проф. Тома Върбанов, декан на факултет "Изящни изкуства" в НХА, награди победителя в категорията "Живопис" - Иван Гонгалов, който спечели със забележителното платно "Дионисиеви празници". Специалната награда TODOROFF 2007, бе връчена от проф. Стефан Данаилов, министър на културата - на Румяна Русинова за емблематичната бронзова пластика "Плодородие".

Откритата на 16 май т.г. в галерията на зала "България" изложба с допуснатите до финал 48 творби, може да бъде видяна до 27 май т.г. вкл. от почитателите на изкуството и от членовете на БХРА. "Конкурсът узрява!" е единодушното мнение на членовете на журито, известни творци и личности в областта на изобразителното изкуство. "Инициативата на тема "Философията на виното и живота", която подехме преди близо четири години, е реверанс към българските творци и призив към нацията за по-хармонично и благородно общуване", заяви на официалната церемония Иван Тодоров от винарска изба TODOROFF.

Гостите и приятелите на винарска изба TODOROFF се насладиха на елегантен класически концерт в изпълнение на "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров и стипендиантите на Фонд "Галерия на българските таланти" за учебната 2006/2007: Христо Стойнов, бас, Кремена Ганчева - мецосопран, Цветина Панайотова - цигулка и Маргарита Илиева - пиано. Фондът, който има за цел да открива и насърчава млади таланти в областта на изкуството и културата се финансира от суми, заделени от продажбите на специалната партида вина Галерия TODOROFF. От всяка продадена бутилка един лев влиза в бюджета на фонда.

УС на БХРА честити на винарска изба TODOROFF новото презнание в годишната класация ТОП 100 препоръчвани нови реколти от американско издание Wine&Spirits! И пожелава на Иван и Петя Тодорови и техния невероятен екип здраве, добра реколта, много успехи в бизнеса и в дарителството за Фонд "Галерия на българските таланти"!


  Назад към Новини