Архив

Хотел „Борова Гора” над Пирдоп вече посреща гости

09.10.2006

Четиризвездният комплекс посреща с лукс, естетика и гостоприемство

Над Пирдоп - сред красотата и магията на борова гора, сред аромат на смола и пъстри цветя, без да се нарушава хармонията на природата е построен хотел, съчетал старо и ново строителство. Четиризвездният "Борова гора", собственост на двама упорити съдружници - Симеон Николов и Диана Пенева отдавна е част от живота им.

Etara

Близо пет години труд и желание са отделили на идеята, на проекта, на изграждането и обзавеждането на хотела, за да направят от старата сграда - общежитие, строена преди 24 години, нов хотелски комплекс. Симеон Николов, изпълнителен директор на "Сиди Груп" АД - строителната фирма, реализирала проекта и г-жа Д. Пенева са инвестирали 1,5 млн. евро в хотела.

Etara

Днес "Борова гора" предлага на гостите си 21 стаи, 7 апартамента, ресторант, конферентни зали, нощен бар, СПА център, фитнес зала, закрит плувен басейн с бар, детска площадка и зоокът... Нови 50 работни места осигурява на Пирдоп хотелът, който разчита, че развитието на туризма в региона ще промени съдбата и живота на хората от Златица и Пирдоп. "Борова гора" разчита на конгресния, но и на ловния и риболовния туризъм, на туристите, които ще оценят близостта на Старосел, Копривщица и язовир "Душанци".

Etara

Всичко в "Борова гора" - от избора на многобройните картини и пана в хотела до избора на текстила, от красивите цветни кътове наоколо до дизайна на младоженческия апартамент, е подбрано и авторски аранжирано от Диана Пенева и екипа й, който не прави компромиси с качеството и цветовете.

Etara

На официалното откриване на хотела в края на м. септември 2006 г. собствениците и екипът на "Борова гора" показаха на многобройните си гости, партньори и приятели високата класа на четиризвездния комплекс. Български народни танци, български песни и българска кухня посрещнаха представителите на БХРА и медиите.

Журналистите дълго разглеждаха хотела и разговаряха със собствениците за бъдещето на една добра инвестиция, която българите тепърва ще оценяват. С много идеи и нови изненади за посетителите, с бутилка вино с логото на хотела и с много настроение изпрати гостите си екипа на "Борова гора", когато красивата празнична заря освети нощното небе над Средна гора.

Etara


  Назад към Новини