Архив

Любозар Фратев - инженер по образование, конструктор по дух

18.12.2006

в. „Монитор” за председателя на Съвета в туризъм – Пловдив и председателя на Надзорния съвет на Съюза на собствениците в кк "Златни пясъци" и член на на БХРА:

Николай Кръстев
(в. Монитор,16 декември 2006 г.)

Обичам да пътувам в далечни страни, но тази година не ми стигна времето. Искам да имам на разположение няколко дни, само мои - да се наспя, а после да изчета книгите, които отдавна отлагам. Няма да се откажа само от сутрешните кросове. Тичам всеки ден по 4 200 метра - сутрин, защото вечер съм скапан от работа. Тогава, докато тичам, имам време да мисля за много неща. По груби сметки вече съм навъртял над 32 000 километра.

EtaraТова беше отговорът на Любозар Фратев, собственик и изпълнителен директор на "Новиз"АД, когато го попитах за хобито му и заниманията в свободното време. Иначе - редови пловдивчанин с корени от възрожденския Сопот, успял малко повече от други в бизнеса. Инженер по образование, търговец, хотелиер, производител на полиетиленови опаковки... Ротарианец, щастлив баща и дядо. Няма неразплатени или забавени дългове в бизнеса. Притежава забележителна колекция от картини, макар да я събира сравнително от скоро - първото платно в нея е на Ангел Коларов и го е купил на разпродажба на вещи, собственост на някогашния Окръжен народен съвет. Събира колекцията си на принципа картината да е типична за стила, времето, в което живее, и обстановката на всеки от най-известните български художници.

Той току-що ме подведе. Няма да остане в леглото, колкото и свободно време да има, защото е работохолик. Спи само толкова, колкото му е необходимо да се възстанови. Почива като разнообразява работата и заниманията си. Без сутрешните кросове не може, тича дори когато лекарите след прекарана операция му забраняват. Уточнението внася Красимир Лозанов, който случайно чува тези последни изречения от разговора ни. Той е заместник директор на "Новиз"АД и зет на Любозар Фратев, което означава, че го познава по-добре от другите във фирмата и че може да си позволи да влезе в противоречие с началника си. До скоро Красимир Лозанов е бил търговски представител на България в Санкт Петербург. Сега чертае стратегическите планове на "Новиз" като отговарящ за развитието на бизнеса.

Etara

Целият материал е публикуван в "Пресата за нас"


  Назад към Новини