Архив

Честит рожден ден, списание “Одисей”!

24.10.2006

Издателите ни изненадват със специален юбилеен брой и фотоизложба случай 5-годишнината на известното българско авторско списание

Броят на сп. "Одисей" от месец октомври т.г. е специално юбилейно издание, с което се отбелязва годишнината на първото луксозно издание у нас за туризъм и пътешествия, утвърдило се за петте години като българското авторско списание. В 148 страници - с богата илюстрация и любопитни текстове, сп. "Одисей" отново повежда читателите си към близки и далечни земи, влиза в двора на българската къща, в старите ни църкви, търси "одисеите български" по широкия свят.

"Сеул в неонови одежди" представя Йорданка Александрова, опознала Корея отблизо в едно от своите пътувания до Далечния изток, а разказът за Аляска на Виктор Троянов "следва" формулата: "1 слънчев ден = 20 дъждовни". "Екзотика на шест часа от София" ще открие читателят в рубриката "Ваканция в синьо" - мястото се нарича Сарти и се намира на втория ръкав на Халкидики. А ако скоро пътищата ще ви отведат към Германия, запознайте се с градчето Вормс и вижте какво разказва "Колелото на съдбата" на централния му площад. Норвегия в превод означава "Път на север", пожелаете ли да го повървите по него, ще ви помогне сп. "Одисей", потърсите ли нещо по-скиталческо - предложението е езерото Титикака и "Пъпната връв на Слънцето".

Много български дух носи юбилейният октомврийски брой на списанието - надниква в Боянската църква, после - в Батошевския манастир, където "Богородица опрощава и благославя", сочи маршрут до връх "Ботев" през хижа "Рай", минава по билото на Стара планина в екстремно офроуд приключение, предлага разкази за двама големи българи - проф. Панчо Владигеров и проф. Минко Балкански, проследява корените на "българите в забрава" в Албания.

Специална ретроспекция допълва погледа за всичко, което е написал, снимал и разказал българският "Одисей" за пет години на седем континента. Много информация - полезна и практична, поднася на читателите и безплатното рекламно приложение Hotels, SPA & Wellness.

По случай юбилея си специално за своите читатели, автори и многобройни приятели сп. "Одисей" открива в София на 24 октомври от 19 ч. фотоизложба "5 години "Одисей", която ще може да се види във Военния клуб (втори етаж) до 29 октомври т.г. включително.

БХРА честити на своите дългогодишни партньори в туризма юбилея и пожелава на екипа на българското авторско списание и неговия създател - д-р Радослав Карабоиков много нови успехи и много верни читатели! "Одисей" е списанието, което вече пет години отразява коректно и с много уважение и респект труда, проблемите и успехите на членовете на БХРА от цялата страна. Благодарим му за всичко това с надежда нашето ползотворно сътрудничество да продължи и в следващите 100 години!

Честит рожден ден, списание "Одисей"!

списание Одисей


  Назад към Новини