Архив

Открит е туристически информационен център в Пловдив

21.09.2006

БХРА пожела успех на колегите си и председателят на Съвета по туризъм – Пловдив Любозар Фратев, член на асоциацията

На 20 септември т.г. в Пловдив в присъствието на много гости от града и София беше открит дългоочаквания туристически информационен център. Туристическият център се намира до сградата на Централна поща и в изграждането му са вложени над 100 000 лева. Средствата са събрани от туристическите такси и от таксите за категоризация, които внасят бизнесмените от бранша, информира при откриването на центъра г-н Любозар Фратев - председател на Съвета по туризъм - Пловдив.

туристически информационен център в Пловдив

Сред гостите при официалното откриване на центъра бяха кметът д-р Иван Чомаков, заместник-председателят на ДАТ - Христо Христов, изпълнителният директор на "Международен панаир Пловдив" - Йордан Радев, председателят на БТК - проф. Цветан Тончев, председателят на Националния борд по туризъм - Георги Гергов, председателят на БХРА - Благой Рагин, много бизнесмени, хотелиери, журналисти и др. Сред най-щастливите домакини на церемонията по откриването на центъра беше и известният бизнесмен Любозар Фратев, член на БХРА в качеството му на председателят на Съвета по туризъм - Пловдив, който откри туристическия център на града седем години след раждането на идеята за него. Пловдивският митрополит Арсений благослови гостите и домакините и им пожела много здраве и успехи в благородното начинание в името на още по-интензивното развитие на туризма в Пловдив и региона.

туристически информационен център в Пловдив

За гостите на града, за пловдивчани и най-вече за многобройните туристи центърът ще осигурява информация за туристическите маршрути в Пловдив и региона; за цените на хотелилите и ресторантите; за културната програма на Пловдив; за актуалните разписания на влакове и автобуси; различни рекламно-информационни материали и др.

туристически информационен център в Пловдив


  Назад към Новини