Архив

Първо туристическо-културно изложение на тема „Дни на България в Холандия”

11.09.2006

Събитието в Хага ще се проведе през октомври т.г. под мотото “България, омайваща през четирите сезона”

От 20 и 21 октомври т.г. в Хага ще се проведе първото по рода си туристическо-културно изложение на тема "Дни на България в Холандия", което е част от Комуникационната стратегия на МВнР. Изложението се организира от посолството на Република България в Хага съвместно с Българското Туристическо Информационно Бюро (БТИБ) и ще се проведе на тази година в катедралата De Grote Kerk разположена в центъра на Хага. Събитието ще бъде предшествано от рекламна кампания в холандските медии и е с цел популяризиране на страната сред холандските граждани в навечерието на приемането ни в Европейския Съюз.

Изложението ще се проведе под мотото "България, омайваща през четирите сезона", като основните акценти ще са върху българския бит и култура, постижения в областта на туризма и винопроизводството. Предвидени са следните мероприятия:

  • туристическо изложение с участието на холандски и български фирми и организации;
  • музикални изпълнения с участието на български певци и музиканти и холандски изпълнители на българска музика;
  • изложба на български художници и скулптури;
  • отоизложба "България";
  • представяне на български традиционни продукти, вино, българско кулинарно изкуство, българска мода и др.;
  • прожектиране на информационно-рекламни филми за България

Участници в събитието са: холандски и български туристически фирми; български общини; холандски и български обществени организации и сдружения работещи за взаимното сътрудничество между двете страни; български художници и скулптури; музикални и фолклорни изпълнители; производители / износители на българско вино и хранителни продукти; щанд за български сувенири, дрехи и др.

Българското туристическо информационно бюро (БТИБ) поема ангажиментите по регистрирането и обслужването на участниците в изложенията. За повече информация можете да се обърнете към г-жа С. Рашкова от БТИБ на телефон +31 (10) 2439367, факс +31 (10) 2439366 или e-mail адрес: info@bulgaarsverkeersbureeau.nl


  Назад към Новини