Архив

До 3 години 20% от резервациите в България ще се правят по интернет - 24 Часа Море 26.3.2004

08.04.2004

До 3 години е напълно възможно 20% от резервациите в България да се правят по интеренет, съобщиха вчера от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Оттам информираха още, че се подготвя стратегия за развитие на отрасъла, която ще бъде готова до началото на октомври тази година. Тя ще обхваща периода 2004 - 2006 година.


В документа ще бъдат посочени проблемите в хотелиерския и ресторантьорския бизнес, както и предложения за решаването им.

По време на лекция на тема “Ролята и мястото на хотелиерската и ресторантьорската асоциация в развитието на Българския туризъм”, която бе включена в програмата на 23-тото изложение на Панаира на туризма и свободното време, стана ясно още, че инфраструктурата на България е остаряла и това е една от причините да отстъпваме в областта на търизма на останалите държави. Другите отрицателни страни, които бяха посочени от браншовиците, са липсата на сигурността и ниския имидж, а положителните са уникалната природа и обновената база. От асоциацията се оплакаха и от липсата на туристическа реклама за България в Западна Европа.

Автор: Ася Делчева (24 часа - Море)

  Назад към Новини