Архив

БХРА поздрави колегите си от ЕАК „Златоград” послучай 5-годишнината от създаването на уникалния комплекс в града на Дельо Войвода

04.07.2006

„Александрови къщи” – най-новият архитектурен ансамбъл, с който екипът на инж. Александър Митушев изненадва туристите

С още един уникален обект в Етнографския ареален комплекс "Златоград" посрещна своя 5-годишен юбилей екипът на неговия създател инж. Александър Митушев, председател на регионалната секция на БХРА в града. На официалното откриване на най-новия обект на комплекса, в Златоград присъстваха много гости, партньори и колеги, които поздравиха домакините с 5-та годишнина от основаването на комплекса. Сред многобройните поздравления бяха тези на министъра на културата - проф. Стефан Данаилов, на областния управител на Кърджали - Ангел Коджаманов, на председателя на БХРА - Благой Рагин, , на директора на Националния център за музеи, галерии и изобразителни изкуства - д-р Румян Ганчев, на директора на Регионалния исторически музей в Кърджали - д-р Павел Попов, на проф. Николай Овчаров и много приятели на Златоград.

Екипът на комплекса, представян от родолюбивите българи Александър Митушев, председател на регионалната секция на БХРА и ст. н. с. Борис Тумангелов и техните колеги - майсторите, получиха много поздравления за най-новия обект, завършен с много труд и желание послучай юбилею на комплекса. След "Пачиловската къща" - красивата и уютна къща за гости, най-новият обект за настаняване на туристите тук е архитектурния ансамбъл "Александрови къщи". Той е съставен от две къщи с топла връзка помежду им, с фасади изградени, според най-добрите традиции на възрожденския златоградски стил, но с вътрешно разпределение, съобразено със съвременните изисквания за уют, лукс и удобство на туристите.

"Александровите къщи" предлагат на гостите си 17 двойни стаи, оборудвани с всичко необходимо за комфортна почивка - от телефон и Интернет, до мини-бар и санитарен възел с хидромасажен панел. В двуетажния ресторант-винарна могат да се опитат оригинални златоградски рецепти и да избере вино за истински ценители. Удоволствие да се почива през лятото край открития плувен басеин в двора на комплекса, където е лятната градина с барбекю. Изненадата за туристите е оригинално проектираният СПА център, който предлага тангентор, сауна, джакузи, парна баня, различни видове масажи, ароматерапия, козметични процедури и др.

След разглеждането на работилниците в Етнографския ареален комплекс "Златоград" и срещите с различни образци на българските народни занаяти, гостите могат да изберат разнообразни туристически маршрути в града и региона. Сред тях са посещения на музеи, църкви, параклиси, на уникалната местност "Белите камъни", на най-новия параклис "Св. Св. Константин и Елена"; избор на еко и археологически пътеки; на риболовни обекти и др.


  Назад към Новини