Архив

Най-новият луксозен хотел в Смолян отвори врати за старите и новите гости на Родопа планина

01.07.2006

"Кипарис α", член на БХРА осигурява нови 40 работни места

Etara

Един от най-дългогодишните членове на БХРА в Смолян отново изненада своите колеги, партньори и приятели със следващия хотел, който носи името "Кипарис". Този път на новия и красив цветен хотел е изписано името "Кипарис α". На 23 юни т.г. , в навечерието на Еньовден, собствениците семейство Мая и Иван Кисьови заедно с техните деца и внуци посрещаха цяла вечер гости от близо и далеч, които ги поздравяваха с поредния нов успех в хотелиерството. След водосвета беше прерязана лентата от сем. Кисьови, от Дора Янкова - кмет на Смолян и от Благой Рагин - председател на БХРА. Цяла вечер не спираха поздравленията и цяла нощ не свършиха песните и танците за всички, които присъстваха на официалната церемония по откриването на новия хотел. На сутринта най-ранобудните гости не можеха да познаят фоайето, препълнено с десетки красиви букети...

Etara

Когато през 1996 г. беше открит "Кипарис" в смолянския кв. "Райково", малцина бяха изненадани от упоритостта и всеотдайността на сем. Кисьови. Тяхната денонощна работа, внимание и обич към гостите бяха увенчани през изминалите десет години с много успехи и награди за хотела. Без компромиси с качеството и обслужването сем. Кисьови изграждаше и утвърждаваше името на хотелския комплекс, за да го превърне в синоним на топлина и уют, за да накара гостите винаги да се чувстват като у дома си.

Etara

През 1999 г. хотел "Кипарис" беше удостоен с първа награда на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори за "Най-добър семеен хотел в региона"; през 2000 г. беше обявен за най-добър семеен хотел за 2000 г. в Годишните награди на БХРА. Хотелът беше сертифициран е от Британския Ноу-Хау фонд в България, като отговарящ на изискванията за посрещане на европейски туристи. "Кипарис" беше обявен за "Зелен хотел" на 2000 г.

Etara

Построен в сърцето на Смолян - Орфеевият град, новият уникален като строеж, обзавеждане и дизайн хотел "Кипарис α" разполага с 58 стаи - единични, двойни и седем апартамента, озарени от родопското слънце с изглед към планината и града. В просторния ресторант гостите намират прочутото родопско гостоприемство, където се предлагат класически и национални специалитети. Лятната градина разполага с 180 места, а конферентната зала с 50 места предлага възможности за бизнес срещи и семинари.

Размерът на инвестицията в най-новият хотел на Смолян е 2 500 000 лв. "Кипарис α" е построен по стопански начин от март 2005 г. до май 2006 г. Хотелът е изцяло с българско обзавеждане и осигурява нови 40 работни места. И продължава семейната традиция на сем. Кисьови в бизнеса: успехът идва, когато вярваш в него и го постигаш с много труд и желание за победа.


  Назад към Новини