Архив

„Рока България” и Fayans продължават напред

26.07.2006

Водещият производител на санитарен порцелан - „Рока България”, асоцииран член на БХРА, произведе 5 млн. части санитарен порцелан във фабриката си в Каспичан

Водещият производител на санитарен порцелан "Рока България", опериращ на пазара с марките FAYANS, ROCA и LAUFEN, увеличи капацитета си на 1 млн. части годишно във фабриката си в Каспичан. От август 1999 г., когато става собственост на "Рока Груп", фирмата е пуснала на пазара 5-милионния си продукт за баня.

"Рока България" е лидер сред производителите на санитарен порцелан. Пазарният й дял надхвърля 55 процента, а продуктите й се продават на не повече от един километър във всяко населено място на България. Асортиментът на фирмата с марката Fayans, включва умивалници, вани, поддушови корита, тоалетни чинии и смесители. Фабриката на "Рока България" е най-голямата, част от групата на Балканите, по отношение на производствен капацитет. Служителите на компанията са над 300, което я прави най-големия работодател в общината.

До момента испанският гигант е инвестирал над 43 млн. лв. в нашата страна. Само за три години се изграждат FKS линии за тоалетни чинии, шенкери за умивалници и нови пещи Riedhammer.

"Roca Group" е на първо място в света сред производителите на оборудване за баня. Фирмата има търговско присъствие в над 120 страни, оборотa през 2005 г. е € 1.664 млрд., а пазарният й дял в световен мащаб е 42 %. Ежегодно с марката на "Рока" се произвеждат над 34 млн. санитарни продукта. Патент на компанията е новаторството при разработкатта им. Над 100 дизайнери във фирмата ежегодно създават по 50 нови концептуални предложения за интериора на банята. Всяка година компанията отделя минимум 2 процента от печалбата си за развитието на дизайна и технологиите. Тези инвестиции позволиха на "Рока" да създаде продукти, които не само носят удобство и красота, но ограничават и разходите на домакинствата. Уредите на фирмата са разработени така, че да пестят вода и енергия, както и да се поддържат лесно.

Стилът на испанската компания силно повлия върху изделията с марката FAYANS. Фирмата се специализира в производството на цялостни серии за санитарно оборудване. От тогава "Рока България" разработи четири колекции "VEGA", "TERMA", "FLAMENCO" и "NEO", които отразяват съвременната тенденция за цялостно обзавеждане на банята в един стил. "Рока България" възнамерява да обновява асортимента си всяка година. През 2006 г. фирмата е пуснала на пазара нови серии вани, смесителни батерии, душ корита и също така серията санитарен порцелан VEGA.

Колекцията VEGA е най-забележителна сред новите продукти на марката. Тя е пример за модерен и новаторски дизайн и е създадена от световноизвестния италиански дизайнер Антонио Було, един от водещите партньори дизайнери на "Рока Груп". FAYANS и занапред ще работи съвместно с италианския дизайнер по създаването на нови продукти. "Новаторството и адаптирането на компанията към постоянно променящия се пазар ще бъдат наши приоритети и занапред", сподели пред партньорите и медиите в София г-н Карлос Веласкес, изпълнителен директор на "Рока България".


  Назад към Новини