Архив

В юнския брой на сп. HоRеMаG –и много горещи летни теми и дискусия за къмпингите

18.06.2006

В рубриката "Профили" е представен носителят на голямата награда в конкурса на БХРА и ВАРХ - "Готвач на годината 2005"

   Вече е на пазара юнският брой на сп. HоRеMаG (Hotels&Restaurants MAGazine). Актуалната тем на броя е посветена на къмпингите. В нея се дискутира проблемът за къмпингите у нас, които все повече "отстъпват" на хотелите и ваканционните комплекси, докато в същото време този тип предлагане има съществуващ и потенциален пазар както в страната, така и от много европейски държави. Пример за успешно развитие на къмпинг туризмът е Хърватия. Темата за къмпингите стана още по-актуална в края на миналия месец, след като се разрази битка за плажовете към къмпингите "Градина" и "Златна рибка", северно от Созопол.

   Рубриката "Профили" в новия брой е посветена на Георги Котев, заместник-главен готвач в "Кемпински Грандхотел Ермитаж" в кк "Златни пясъци". В публикацията "Искам да изпреваря времето" разказва за себе си и професията си известният носител на голямата награда в конкурса на БХРА и ВАРХ - "Готвач на годината 2005", организиран по традиция в рамките на есенното изложение на "Панаира на туризма и свободното време" във Варна.

   Събитията, за които разказва юнският брой са Националната борса "Културен туризъм 2006" във Велико Търново, организирана от БХРА и Община Велико Търново със съдействието на Държавната агенция по туризъм; първото издание на фестивала "Вино и туризъм" в Сандански; откриването на летния сезон в Банско. Обръща се внимание на хижите като алтернативно място за подслон. Рубриката "Туристически пазари" се фокусира на Египет, маршрутите повеждат из странджанските села, а "Тайни от кухнята" са посветени на скаридите.

   В последния брой на сп. HоRеMаG са много и коментираните летни теми като безалкохолните напитки, минералните води и фитнесът. Рубриката за хотелиери изследва качествата, които трябва да притежава добрият генерален мениджър, а ресторантските теми са посветени на сомелиерството и въпросът как да съхраняваме вината.

ВТК и ВАРХ


  Назад към Новини