Архив

Хотелски комплекс „Макрелов” откри с много гости и пожелания за нови успехи разширената си база

13.05.2006

На 10 май т.г. хотелски комплекс "Макрелов" в Смолян официално откри разширението на обекта, с което завърши дългогодишната си инвестиция в туризма. Тризвездният комплекс - член на БХРА е собственост на Иван Макрелов, един от най-дългогодишните членове на асоциацията в региона. На откриването на разширената част на обекта присъстваха Дора Янкова - кмет на Смолян, Благой Рагин - председател на БХРА, членове на асоциацията от страната, бизнесмени, колеги и партньори на семейство Макрелови.

Хотелски комплекс "Макрелов", който се намира в кв. "Райково", на 250 метра от футболния стадион, вече разполага с 22 стаи, два апартамента и един ВИП апартамент. Във всяка стая и апартамент има Интернет достъп, самостоятелни санитарни възли, сешоар, телефон, паник-аларма, кабелна телевизия, мини-бар. Сред предимствата на комплекса са терасите, от които се открива панорамен изглед към Смолян и Родопа планина. На разположение на клиентите са ресторант с 60 места и лятна градина с красива гледка към планината, лоби-бар, конферентна зала, зала за тихи игри, охраняем паркинг, асансьор, електронна пожароизвестителна и оповестителна система и др.

Днес, години по-късно, някогашният малкък частен хотел е неузнаваем със своята интересна архитектура, премерен лукс и уют. Разширението на базата, реализирано с финансиране по програма "Сапард", ще привлече тук и много нови гости с възможностите за провеждане на бизнессеминари, работни срещи и конференции. Известният комплекс "Макрелов", който години наред е синоним на родопското гостоприемство и родопската кухня, продължава да работи с желание за откриване на нови работни места и нови инвестиции в развитието на туризма в Смолян и региона.


  Назад към Новини