Архив

Семинар-обучение в четиризвездния комплекс „Оазис” посветен на разбирането за културата и културната анимация

14.05.2006

Мениджмънтът на хотела в кк ”Слънчев бряг” награди колегите си, показали най-добра професионална подготовка и адекватни реакции в работна среда

   В средата на месец май т.г. хотелът организира за своя мениджърски екип работен семинар-обучение "Диалогът между културите и културата на туризма - проблеми и перспективи в контекста на актуалната ситуация на морския туризъм в България." За обучението беше поканен екип от Нов Български Университет - Дмитрий Варзоновцев, Ирена Бокова, Георг Краев и Соня Алексиева, член на УС и PR на БХРА. Участие в семинара взе и екипът на хотел парк "Оазис" в Несебър.

Семинар-обучение

   Организаторите на семинара преследваха две основни цели: да фокусират вниманието на младия и амбициозен екип на комплекса върху онези страни на туристическата услуга у нас, които крият основните резерви за развитието на българския туристически пазар - разбирането за културата, културната анимация и взаимодействието между културите като съществен елемент от качеството на туристическата услуга. Темата беше разгледана в контекста на реалната трудна и предизвикателна среда за туристически бизнес по Южното Черноморие.

   Експертите провокираха мениджърския и новоизбрания изпълнителски екип на "Оазис" за летния сезон на 2006 г., за да го накарат да покаже способност за успешно действие в търсене на преосмисляне на критериите за качество на работата си. Анализирани бяха, както предлаганата на клиента услуга в симулирана ситуация на пределно динамични условия, така и реакцията на персонала в необичайна работна обстановка.

   Конкурсът в "Оазис" протече в две части - теоретична, която включваше разговори и дискусия и практическа, която включваше конкурси за импровизация между новоизбраните готвачи, сервитьори и рецепционисти в хотела. След оценката на журито бяха връчени награди за колегите, показали добър професионална подготовка и адекватни реакции в работна среда.

   Гранд хотел и апартаменти "Оазис" е нов четиризвезден комплекс, разположен в сърцето на кк "Слънчев бряг". Построен е преди 5 години и обновен и разширен миналата година. Разполага с 62 двойни стаи, 2 хотелски апартамента, 80 едностайни апартамента и 8 студия. Намира се в модерната централна част на курорта, в непосредствена близост до магазини, ресторанти и клубове и само на 80 метра от плажа. На разположение на гостите на хотела са: основен ресторант, воден бар, стек хауз, снукър клуб, италиански ресторант, спортно-възстановителен център, фризьорски салон, стоматологичен кабинет, паркинг, Интернет и др. Хотелът е най-популярен сред скандинавските и английски туристи.


  Назад към Новини