Архив

Стартира дългосрочна програма по залесяването на кк „Слънчев бряг”

30.04.2006

„Зелената седмица” постави началото на уникална инициатива в най-големия ни черноморски комплекс

   Преди началото на предстоящия летен сезон 2000 иглолистни и щироколистни фиданки ще бъдат засадени в най-големия ни черноморски курорт "Слънчев бряг". Със засаждането на първите дървесни видове в района на хотел "Искър" в края на месец април т.г. беше поставено началото на дългосрочната кампания по залесяване на източната зона на комплекса.

   Инициативата е на "Съюза на собствениците - Слънчев бряг", Община Несебър, "Слънчев бряг" АД и БХРА. Посадъчният материал е осигурен от Държавна дивечовъдна станция - Несебър.

   Първите дървета бяха засадени лично от председателят на УС на "Съюза на собствениците" - г-жа Елена Иванова, от кмета на община Несебър - г-н Николай Трифонов, от изпълнителния директор на "Слънчев бряг" АД - г-жа Малина Бакалова и от председателят на БХРА - г-н Благой Рагин. Събитието уважиха много гости, собственици на хотели, представители на туристическия бизнес и медиите.

   С идеята за "зелената седмица" в комплекса през месец април т.г. е започва амбициозната програма на "Съюза на собствениците - Слънчев бряг", която цели да бъде възстановено екоравновесието в комплекса и той да се превърне в най-зеленото кътче по Българското Черноморие.


  Назад към Новини