Архив

Хотел „Палас” – Казанлък, носител на Годишната награда на БХРА в категорията тризвезден хотел на 2005 г. - домакин на семинар на БХРА

28.03.2006

Семинарът на асоциацията на тема: "Изграждане и внедряване на системи за управление в организациите, предлагащи хотелиерски и ресторантьорски услуги" събра участници от Казанлък, Калофер, Стара Загора, Габрово и София

   Петият пореден семинар на БХРА за последните три месеца събра и в Казанлък - в хотел "Палас" членовете на асоциацията, които искат да получат точна информация за изграждането и внедряване на системи за управление в организациите, предлагащи хотелиерски и ресторантьорски услуги. Във връзка с нарастващите изисквания към българските хотелиери и ресторантьори за въвеждане на строги мерки, относно безопасността на храните и другите изисквания от страна на Европейския съюз, БХРА продължава да организира поредица от семинари по темата на които присъстват специално поканени лектори и експерти. За 14 април 2006 г. се подготвя и следващия семинар по темата за членовете на асоциацията и в Пловдив.

   В тризвездният хотел "Палас", член на БХРА - Казанлък, участниците в семинара изслушаха лекциите на г-н Емил Илиев - управител на "Гарант-консулт - М" ООД и експерти на сертифициращата фирма "Муди интернешънъл" ООД. Те представиха практическите стъпки, необходими за внедряване на интегрирани системи за управление и основно за системата за осигуряване на безопасност на храните, съгласно приложимото законодателство. На семинара хотелиерите и ресторантьорите задодаха много въпроси, свързани с етапите на изграждане и внедряване на система за управлението на процесите, оказващи влияние върху качеството и безопасността на предлаганите продукти и услуги; с нормативната база за изграждане на системи за управление в организациите, предлагащи хотелиерски и ресторантьорски услуги; с начините и сроковете за сертифициране на системите за управление в туризма и др.

   Сред най-дискутираните въпроси беше темата за неспазването на тези изисквания, което ще доведе до невъзможността българските хотели и ресторанти да работят успешно, заради несъответствието на изискванията на българското законодателство, международно възприетите стандарти и директивите на Европейския съюз.

хотел Паласхотел Палас

   Собственичката на хотел "Палас" - г-жа Костадинка Василева и нейния екип посрещна колегите си от БХРА с изключително гостоприемство, доказвайки още веднъж, че престижните награди на асоциацията се постигат с много професионализъм и желание за успех.

   Хотелът работи целогодишно е категория лукс - три звезди. На разположение на гостите са 16 двойни стаи, 6 стаи със спални, които могат да се ползват като единични, 4 малки апартамента със спални, 2 големи апартамента, един президентски апартамент и един луксозно обзаведен със джакузи и вертикална кабина за хидромасаж или общо 52 легла. "Палас" разполага с асансьор, локално парно отопление, климатизирани ресторант, луксозно фоайе и кафе "Панорама".

хотел Палас

   Сред най-новите постижения на известния тризвезден хотел в Казанлък е откриването на напълно обновения ресторант с 60 места, където кулинарните вълшебства, атрактивната програма за гостите и перфектното посрещане от персонала, превръщат всяко посещение в "Палас" в празник. Навярно не случайно поканата към гостите на хотела гласи, че когато отидете в Долината на розите, трябва да видите палата на мечтите...


  Назад към Новини