Архив

Членовете на БХРА оцениха професионално организирания семинар „Виното в ресторанта”

21.03.2006

В рамките на „Винария 2006” асоциацията проведе съвместно с „Международен панаир – Пловдив” и сп. „Бакхус” еднодневно обучение с водещи експерти и лектори и дегустации на избрани вина

   БХРА участва с успех в най-мащабната специализирана проява в областта на лозарството и винарството в Централна и Югоизточна Европа - международната изложба "Винария" в Пловдив. Събитието надхвърли всички рекорди по участие на десетки български и чуждестранни компании от Австралия, Австрия, Аржентина, Армения, Белгия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Израел, Испания, Италия, Китай, Норвегия, Португалия, Република Корея, Куба, Румъния, Русия, САЩ, Словакия, Словения, Сърбия и Черна гора, Турция, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Чехия, Чили, Швейцария, ЮАР, Япония и др.

Винария Винария

   Проведената от 15 до 18 март т.г. Международна изложба за лозарство и винарство и Фестивал на виното "ВИНАРИЯ 2006" препълниха панаирното градче и показаха в панаирните палати 7, 8, 10, 11 и на прилежащите открити площи утвърдени, но и нови, известни, но и неизвестни фирми, производителки на вино и най-разнообразни напитки.

Винария

   В продължение на четири дни на щанда на БХРА в палата № 7 бяха изложени рекламно-информационни материали на членовете на асоциацията, които бяха представени през хилядите гости на "Винария". Заедно с българските посетители, интерес към морските и планински хотели, към най-новите хотелски комплекси на Черноморието проявиха и многобройните чуждестранни участници в изложбата.

Винария

   Вече по традиция, в рамките на "Винария" за членовете на БХРА, домакините със съдействието на сп. "Бакхус" организираха семинара "Виното в ресторанта", в чиято програма бяха включени известни експерти и лектори, които представиха разнообразни теми и дегустираха заедно с хотелиерите и ресторантьорите от цялата страна десетки избрани вина. Семинарът беше открит от изпълнителният директор на "Международен панаир - Пловдив" - г-н Йордан Радев и от председателят на БХРА - г-н Благой Рагин.

Винария Винария

   Програмата на семинара включваше лекциите на: Емил Минев - завършил един от най-престижните кулинарни колежи "Le Cordon Bleu", работил като замeсник главен готвач в хотел "Риц" - Лондон и в ресторантите на едни от най-големите специалисти в кулинарията; Яна Петкова - магистър в Австрийската академия на виното, собственик и мениджър на сайта www.vinoto.com; Каролайн Гилби - Master of wine, автор в едни от най-авторитетните списания за вино "Harpers" и "Deсanter"; Неда Проданова - един от най-авторитетните български специалисти в областта на виното и спиртните напитки и Александър Велянов - български винар, работещ в Австралия над своите вина от серията "Two Friends".

Винария Винария

   В края на семинара участниците получиха лично от председателя на БХРА - Благой Рагин красивите си сертификати за обучение, изработени от дизайнерите на "Международен панаир - Пловдив", чийто екип от професионалисти отново превърна изложбата в едно уникално за България събитие.


  Назад към Новини