Архив

БХРА отново участва във „ВИНАРИЯ 2006” със семинар „Виното в ресторанта” и щанд за своите членове

08.03.2006

Най-мащабната специализирана проява в областта на лозарството и винарството в Централна и Югоизточна Европа представя тази година 186 български изложители и 314 чуждестранни компании

Международната изложба за лозарство и винарство и Фестивал на виното "ВИНАРИЯ 2006" ще се проведе от 15 до 18 март т.г. в панаирните палати 7, 8, 10, 11 и на прилежащите открити площи. Съорганизатор на събитието е Националната лозаро-винарска камара. Изложбата е най-мащабната специализирана проява в областта на лозарството и винарството в Централна и Югоизточна Европа. Продължава да се увеличава броя на заявилите участието си вече 514 фирми от 34 държави: Австралия, Австрия, Аржентина, Армения, Белгия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Израел, Испания, Италия, Китай, Норвегия, Португалия, Република Корея, Куба, Румъния, Русия, САЩ, Словакия, Словения, Сърбия и Черна гора, Турция, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Чехия, Чили, Швейцария, ЮАР, Япония.

Гостите и участниците ще видят експозициите на най-реномираните български производители и търговци от бранша, винарски изби, лозаро-винарски комплекси, научни институти, специализирани фирми. Изложителите от България са 188. Традиционно силно е международното участие - чуждестранните компании са 314, в това число и представени. С най-големи експозиции и най-много фирми се представят Италия - 121, Франция - 46, Германия - 40. Официално участие има Франция /организатор - ЮБИФРАНС/, а колективно - Италия /организатор Италиански институт за външна търговия - ИЧЕ/.

ВИНАРИЯ 2006

Изложителите предлагат най-новите машини и съоръжения за отглеждане на лозя, за гроздобер и транспорт на гроздето, лозарска техника и инструменти, лозарски материали, посадъчен материал, препарати за растителна защита. В областта "Винарство" фирми от България и чужбина показват оборудване за винопроизводството, за бутилиране на вина и спиртни напитки, спомагателни материали, инструменти и средства за анализ на вината, консумативи, продукти и услуги.

ВИНАРИЯ 2006

Изключително богат е асортиментът от качествени вина - трапезни; с контролирано наименование за произход; колекционни; пенливи и газирани; ароматизирани. Голямо е разнообразието и при другите напитки - гроздови и плодови ракии, винено бренди, ликьори, уиски, водка джин, ром и др.

ВИНАРИЯ 2006

В рамките на изложбата - специално за членовете на БХРА, домакините със съдействието на сп. "Бакхус" отново организират за асоциацията семинар "Виното в ресторанта", в чиято програма са включени известни лектори, уникални теми и дегустации. В края на семинара участниците ще получат лично своите сертификати за обучение. На щанда на БХРА всички членове на организацията могат да изложат своите рекламно-нформационни материали и да представят пред хилядите посетители от цялата страна своите хотели, рестарнти и оферти.

Ежегодните национални дегустации на вина и високоалкохолни напитки, организирани от Националната лозаро-винарска камара, ще се проведат от 21 февруари до 5 март. На традиционния бал на винарите "Вино и любов, любов и вино" ще станат известни носителите на златни, сребърни и бронзови медали, почетни дипломи и дипломи "Вино на годината". Най-добрите вина в четири категории ще получат голямата награда "Златен Ритон", учредена от "Международен панаир - Пловдив". В деня на откриването ще се състои Дионисиев празник за гражданите и гостите на град Пловдив.

Сред акцентите на богатата делова програма по време на "ВИНАРИЯ 2006" е третата конференция на високо ниво "Развитие на лозарството и винарството в страните от Югоизточна Европа", организирана от Министерството на земеделието и горите, с участието на министри, зам.-министри и експерти в областта на земеделието от Балканския регион.


  Назад към Новини