Архив

Все повече британци избират българското Черноморие пред испанското крайбрежие

08.09.2005

„Новата Испания” или с какво печели своите туристи страната ни

   Според данни на туристическата статистика до края на юли т.г. България е посетена от 2,75 млн. души. От Германия у нас са почивали 300 605 души - с 3,4% по-малко от същия период на м. г. Македонците са намалели с 11,37%, сърбите и гърците - с повече от 9%. От Русия обаче са дошли 13% повече туристи. В списъка на десетте страни, чиито туристи са предпочели България са гърци, македонци, сърби и черногорци, германци, англичани, турци и руснаци, румънци, чехи и поляци. Експертите съобщават, че ръстът в сравнение със седемте месеца на 2004 г. е около шест процента. За същия период туристите от страните от Европейския съюз са били над 1,47 млн. или около 54 процента от всички.

   Все повече сръбски туристи, които до скоро са предпочитали Турция, вече летуват в България,. Според експертите, България все повече взима превес при избора на почивка, както и Гърция, която отново е хит в туризма. Докато Тунис се превръща във все по-атрактивна дестинация, заради терористичните заплахи интересът към Египет е спаднал значително.

   Според репортаж за България в електронното издание на в. "Индипендънт" новините са, че все повече британци избират българското Черноморие пред испанското крайбрежие. В публикация в шотландския в. "Скотсмън" за туризма у нас, България е наречена "новата Испания" и изводите са, че печелим с изгодни условия, хубаво време и прекрасно крайбрежие.


  Назад към Новини