Архив

БХРА откри най-новия си хотел във Велико Търново

15.03.2004

На 12 март 2004 г. Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация откри най-новият хотел - “Царевец” в старопрестолния град.

Най-новият търновски хотел - “Царевец” се намира в непосредствена близост до историческия хълм-крепост “Царевец”. Сред най-големите архитектурно- исторически забележителности на града, хълмът е известен и с единственият по рода си на Балканите аудио-визуален спектакъл “Звук и светлина”. Хотелът предлага на гостите си живописен изглед към люлката на Търновската книжовна школа – хълма “Света гора” и към аулата на ВТУ “Св.Св. Кирил и Методий”.

Сградата на хотела е построена през 1891 г. В нея се е помещавало Застрахователно дружество “България”. Реставрирана и основно реконструирана днес тя е уютен хотел, запазил елегантността и очарованието на старата градска къща. Особеност на вътрешния дизайн са постигнатите изисканост и лукс, характерни за града в края на ХIХ-я век. Хотелът разполага с една единична стая, две двойни стаи, шест спални и един апартамент. Всяка от тях е оборудвана със собствен санитарен възел (апартаментът разполага с джакузи), сешоар, климатик с локален термостат, мини-бар, телевизор с вграден DVD плеър и кабелна телевизия, телефон с достъп до Интернет, мини-сейф и др. Сигурността на стаите е гарантирана от електронна заключваща система.

Хотел “Царевец” има лоби-бар, където край камината, гостите могат да прекарат спокойни часове на чаша кафе или избрана алкохолна напитка. Във фоайето на хотела на гостите се предоставя възможност за безплатен Интернет достъп. За гостите на най-новия търновски хотел е осигурен безплатен транспорт до някои от най-атрактивните заведения във Велико Търново и село Арбанаси. За гостите се предлага и безплатна доставка на храна от ресторантите “Ловна среща” и “Интернационал”, както и от пицария “Мама Миа”.

Цените в хотела с включена закуска са: 50 лева/ 50 евро съответно за българи/чужденци за единична стая; 65 лева/65 евро за двойна; 130лева/130 евро за апартамент. Хотелът разполага с безплатен паркинг, денонощно охраняван с видеосистема.

Тризвездният “Царевец” е собственост на “Поликомерс – СГ” с президент Георги Вълев, известен бизнесмен с дългогодишни инвестиции в туризма. Председател на Регионалната секция на БХРА за региона, която обединява десетки хотелиери и ресторантьори, г-н Вълев и колегите му работят за утвърждаването на Велико Търново като уникален център на културния туризъм в страната и в чужбина. Собственикът на “Царевец” е носител на Годишната награда на БХРА за 2003 г. – “Ресторантьор на годината” за ресторант “Извора” - Арбанаси. Разработването на хотела е свързано с налагането на уникалния културно-исторически продукт, който предлага Велико Търново и региона, което дава възможност на гостите на “Царевец” да направят своя избор между интересни и нестандартни културни турове, които се предлагат тук.

  Назад към Новини