Архив

БХРА подкрепи "Випуск‘2005" на Франкофонска програма – Албена към Нов Български Университет

19.10.2005

Представители на туристическия бизнес честитиха дипломите на студентите от специалността "Мениджмънт и маркетинг на хотелиерството и ресторантьорството"

   В навечерието на новата учебна година в к.к. “Албена” се състоя Официалната церемония по връчване на българските дипломи за степен “Специалист” по специалността “Мениджмънт и маркетинг на хотелиерството и ресторантьорството” на френски език на Франкофонска програма - Албена към Нов Български Университет и връчване на сертификати от Висшето хотелиерско училище “Пол Ожие” - Ница на завършилите тригодишното обучение по френската програма BTS.

Albena

   Франкофонска програма - Албена към НБУ следва учебната програма, разработена като част от международен проект за френска диплома “ВТS” в сътрудничество с Висшето хотелиерско училище “Пол Ожие”, Ница, Франция. Този проект е осъществен благодарение на инициативата на г-н Красимир Станев - изпълнителен директор на “Албена” АД, г-н Бойко Недялков - изпълнителен директор на “Албена Инвест Холдинг” и представители от Ница, както и със съдействието на френското посолство, представено от Френския културен институт.

   Основен приоритет за програмата е непрекъснатия контакт с професионалната среда, което налага преди две години прехвърлянето на програмата в структурите на Нов Български Университет с цел запазването й на територията на к.к. “Албена”. С влизането на Франкофонска програма Албена в НБУ са разкрити по-големи възможности за студентите не само в професионалната им реализация, но и в академичното им израстване. Програмата дължи това на помощта и разбирането, оказани от ръководството на НБУ, в лицето на проф. Богдан Богданов и проф. Радослав Цончев и постоянната подкрепа на ръководството на “Албена” АД. От създаването си през 1997 г. до днес, програмата се ръководи директора си - г-жа Славянка Стамова.

   Дипломите на Випуск'2005 бяха връчени лично от проф. д-р Радослав Цончев - Ръководител Департамент “Икономика и бизнес администрация” на НБУ и доц. д-р Пламен Бочков - декан на Факултет Базово обучение на НБУ.

Albena

   Студентите от “Випуск'2005” бяха поздравени от председателя на БХРА - г-н Благой Рагин, от председателя на ВАРХ - г-н Димитър Лефтеров, от г-н Валери Петров - главен директор на дирекция “Развитие на туристическия продукт” в Агенцията по туризъм, от г-жа Даниела Чикова - директор “Човешки ресурси” - кк “Албена” и др. Г-н Филип Лот, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на SG Експресбанк - спонсор на официалната церемония лично връчи наградите на отличниците на випуска - Павлина Добрева, Цветелина Христова и Олга Пировска.

Albena Albena

Albena

   На церемонията присъстваха представители на НБУ, “Албена” АД, представители на туристическия бизнес от София и Варна, от екипа на кк “Албена” - г-жа Ивелина Грозева - директор “Финанси и развитие” и председател на Борда на директорите на “Албена” АД - генерален спонсор на Франкофонска програма - Албена; Жан Мишел Арну - директор на професионален център GRETA към Висшето Хотелиерско Училище “Пол Ожие” в Ница; Жонатан Йонлу - педагогически съветник към Френско посолство в България; доц. д-р Марин Нешков - председател на ВТК и заместник-декан на Икономическия Университет - Варна, доц. д-р Светла Ракаджийска - заместник-декан на Икономическия Университет - Варна и член на УС на ВТК; доц. д-р Соня Алексиева - Програма “Туризъм” в Нов Български университет, член и PR на УС на БХРА, член на Научния съвет на програмата г-н Стоян Маринов - изпълнителен директор на “Турекспо - Варна” и член на УС на ВТК; г-н Георги Филипов - президент на “Лайънс Клуб” - Варна; г-н Спас Спасов - президент на “Алианс Франсе” - Варна и др.

Albena


  Назад към Новини