Архив

Гостоприемство в четири сезона

31.10.2005

Нови предложения и атракции за туристите в Родопите

Smolian

   След октомврийския маратон от туристически борси и събития, които събраха десетки участници в Троян, Смолян, София, Пловдив и др. продължават коментарите и размяната на информация в бранша за новостите в туристическото предлагане в страната. Все по-разнообразни и предизвикателни предложения посрещат туристите в Родопите - споделиха и членовете на БХРА - участници в традиционната Трета регионална туристическа борса “Планините на България - гостоприемство в четири сезона”, която се проведе в Смолян.

Smolian

   Събитието беше реализирано с подкрепата на Областната администрация и Агенцията по туризъм. Много гости от страната, журналисти, партньори участваха в дискусиите и интересната програма, която бяха подготвили организаторите. Участниците в борсата обсъдиха проблеми, свързани с качеството на туристическото предлагане в региона, представиха идеи за пешеходни преходи по маркирани планински пътеки, възможности за конна езда, риболов, скално катерене, маунтин байк и др.

Smolian

   Уникална природа, културно-историческите забележителности, невероятни пещери и преходи из планината, родопска кухня, но и все повече допълнителни атракции за туристите - това бяха част от предложенията на борсата, която събра мненията на много представители на туристическия бизнес. Сред гостите бяха представители на БХРА, БАТА, БТК, БААТ, областната администрация, колеги от Варна, Банско, София, Чепеларе, Слънчев бряг, Пампорово и др.

SmolianSmolian

   Посетителите на борсата посетиха и щандовете на БХРА, кк “Слънчев бряг”, Девин, Пампорово, Чепеларе и др. Сред отличените най-добри експозиции олганизаторите наградиха пътуващата изложба на първия частен Ареален етнографски комплекс “Златоград”. От името на БХРА - заместник-председателката на асоциацията г-жа Елена Иванова благодари на организаторите за поканата за участие в борсата и подчерта необходимостта от подкрепа в туристическия бизнес по примера на “Съюза на собствениците” - Слънчев бряг, който дари 20 000 лева за пострадалите от наводненията в Смолян и региона.

   В рамките на Третата Регионалната туристическа борса бяха демонстрирани и най-различни атракции в района на Средните Родопи - преходи с джипове, организиране на пикник до изворите на р. Арда и др. Заедно с уникалните пътешествия до Триградското и Буйновското ждрело, Ягодинската пещера, пещерата Дяволско гърло, десетките красиви местности и родопските села, регионът привлича все повече туристи, които предпочитат природата и гостоприемството на Родопите в четири сезона.


  Назад към Новини