Архив

„Международен панаир – Пловдив” организира специализиран

31.10.2005

Реални са възможности на този целогодишен туристически сегмент да увеличава приходите в бранша

   При голям интерес и с много посетители завърши първият, организиран през октомври т.г. от “Международен панаир - Пловдив” Специализиран салон за СПА и Уелнес туризъм. Съорганизатор на проявата беше Националната асоциация за СПА и Уелнес туризъм. По същото време в панаирното градче се провежде и ХІ-та Международна изложба за медицина, стоматология, фармация и балнеология “МЕДИКУС, ДЕНТО, ГАЛЕНИЯ”. В рамките на специализирания салон десетки фирми се представиха в изложбените акценти: СПА и Уелнес центрове и хотели; оборудване за СПА и Уелнес центрове; съоръжения за СПА и Уелнес центрове; грижа за тялото и красотата.

   Заедно с българските, сред участниците присъстваха фирми от Германия, Испания, Италия, Полша, САЩ, Франция, Холандия, Швеция. Акцент в деловата програма беше първата по рода си на Балканския полуостров конференция за СПА и Уелнес туризъм. Нейни организатори бяха “Международен панаир - Пловдив” АД и Националната асоциация за СПА и Уелнес туризъм, заедно с официалното партньорство на авиокомпания “България Еър”.

   На конференцията бяха представени СПА и Уелнес концепцията като нов модел на живот, базиран изцяло върху регенериране на тялото и духа, здравословно хранене, релаксация, възстановителни процедури, козметика и разкрасяване, както и възможностите на този целогодишен туристически сегмент да увеличава приходите в бранша чрез привличане на платежоспособни клиенти от чужбина и от България.


  Назад към Новини