Архив

БХРА – с активно участие в „Панаира на туризма и свободното време”

31.10.2005

Асоциацията привлича членовете и колегите си във Варна с дискусии, щанд и участие в Петия юбилеен Национален конкурс „Готвач на годината 2005”

   БХРА участва с щанд на есенното издание на панаира от от 2 до 5 ноември т.г. в Двореца на културата и спорта във Варна , където членовете на асоциацията представят най-новите си оферти, рекламно- информационни материали и туристически обекти. В рамките на богатата програма БХРА ще дискутира на 2 ноември т.г. проблемите и развитието на българското Черноморие, както и ще представи на отделна среща на 3 ноември т.г. информация за бъдещата дейност на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA), учреден по инициатива на БХРА през м. септември т.г. в Охрид. Специални гости за тази среща са гостите на асоциацията от Македония - известните хотелиери г-н Данчо Таневски, председател на НОТАМ и г-жа Олгица Илоска - член на УС на НОТАМ.

   Сред най-атрактивните събития на панаира е и провеждането на Петия юбилеен Национален конкурс “Готвач на годината 2005”, организиран от БХРА и ВАРХ със съдействието на Варненската туристическа камара, Колежа по туризъм към Икономическия университет - Варна, хотел “Кемпински Хотел Гранд Ермитаж” - кк “Златни пясъци” и др. Спонсори на конкурса са известни имена от туристическата индустрия. За първи път престижното събитие се рекламира и популяризира с новото си лого, чийто проект е изработен от РА “ФИЛ”.

   Тазгодишното издание на професионалния маратон е на тема: “Съвременни тенденции в здравословното хранене” - предястие, което да включва асортимента от пушени пуешки меса на фирма “Браво” ООД; основно ястие, подчинено на основната тема и десерт, подчинен на основната тема. Според председателя на работната група, която подготвя юбилейното издание на конкурса - г-н Димитър Лефтеров, председател на ВАРХ, темата е подбрана съобразно най-актуалните изисквания и световни тенденции в храненето, които привличат все повече клиентите в туризма.

   Дългоочакваното събитие ще стартира сутринта на 3 ноември 2005 г. в хотел “Кемпински Хотел Гранд Ермитаж” - кк “Златни пясъци” и както винаги ще събере най-добрите професионалисти, които ще покажат вълшебството на една от най-трудните професии в туризма. Журито ще обяви победителите на официалната церемония вечерта на 3 ноември т.г. вече по дългогодишна традиция пред членовете на БХРА, десетки гости, журналисти, представители на туристическия бизнес, партньори и колеги от цялата страна. (за повече информация за Националния конкурс “Готвач на годината 2005” в сайта на БХРА - www.bhra-bg.org).

   На 3 и 4 ноември т.г. във Варна ще се проведе и Международната конференция, посветена на 40-годишнината от създаването на специалност “Туризъм” при Икономическия Университет - Варна. Във втора секция на конференцията - “Управление и маркетинг” ще участва и доц. д-р Соня Алексиева от Програма “Туризъм” от Нов Български Университет - член на УС и PR на БХРА с доклад на тема: “Предизвикателствата на пъблик рилийшънс в българския туризъм”.

   Над 50 туроператорски фирми са представени във варненския “Панаир на туризма и свободното време” в Двореца на културата и спорта заедно с над 40 фирми-участнички в есенното издание на борсата, които предлагат хотелско и ресторантьорско оборудване. Традиционно заедно с “Панаир на туризма и свободното време” във Варна се провежда и специализираното изложение “Топло”. В него ще участват 20 фирми за производство и внос на изолационни материали, отоплителна техника и вентилация и климатизация.

   Тази година в програмата на варненското изложение участват и представители на най-голямата американска сертификационна компания, работеща в сферата на туризма - TTI (The Travel Institute). В панаира участва и италианският туроператор Kalya, който вече представи в Рим първият български пътеводител на италиански език, съвместно издание на “Турекспо - Варна” и Агенцията по туризъм.


  Назад към Новини