Архив

Най-голямата хотелска верига в света – Best Western International стъпи вече и в Русе

31.10.2005

Хотелски комплекс „Бистра и Галина” - член на БХРА, вече е част от световното семейство на 4 100 хотела от 78 страни

Smolian

   Най-голямата хотелска верига в света - Best Western International стъпи вече и в Русе, като избра за свой първи и единствен представител в града хотелски комплекс “Бистра и Галина”. Новината беше официално съобщена на пресконференция в Русе на 20 октомври т.г. , проведена в конферентната зала на комплекса. Домакини на събитието бяха сем. Здравка и Страшимир Бърдарови - собственици на комплекса и представители на екипа на фондация “Бистра и Галина”.

Smolian

   В присъствието на много журналисти от националните и регионалните медии, г-н Бранимир Миланов - председател на Софийската секция на БХРА и изпълнителен директор на Българския офис на Best Western - Greece и неговия PR - г-н Олимпи Стаматов, и доц. д-р Соня Алексиева - член на УС и PR на БХРА поздравиха от името на асоцициацията сем. Бърдарови за техния нов успех в туристическия бизнес.

SmolianSmolian

Smolian

   “Световноизвестната верига Best Western е едно голямо семейство, което се грижи за всички свои членове и оценката, която получи хотел “Бистра и Галина” е много висока” - подчерта през медиите г-н Бранимир Миланов - “Колегите изпълниха основните критерии за качество и днес хотелският комплекс отговаря на всички условия, за да бъдат част от Best Western - символ и гаранция за перфектно качество на туристическия продукт. Това е едно голямо признание и за град Русе, и за България и искам да пожелая на екипа много успехи заедно с останалите български членове на веригата в София, Пловдив, Св. Влас, Пампорово, В. Търново...”

   Екипът на хотела се гордее, че именно “Бистра и Галина” е предпочетен за член в световната верига и вече се радва на първите туристи, направили резервации чрез тази система. Така официално името на хотела вече е Best Western Бистра и Галина хотелски комплекс. Световната марка Best Western е гарант за качеството на всички предлагани услуги в членуващия - обзавеждане на стаите, ниво на обслужване, предлагани допълнителни услуги, висока квалификация на персонала, безупречен престиж в бранша.

   Създадена през 1946 г. от калифорнийския хотелиер М. Гуертин, Best Western International в началото възниква като система за взаимопомощ между няколко американски хотела. Първите стъпки към глобално разрастване се правят по-късно с присъединяването на канадски хотели към веригата. Постепенно в нея се включват собственици на хотели от Мексико, Австралия и Нова Зеландия, а след това - и от Европа. Така Best Western International се превръща в най-голямата световна хотелска верига, като в началото на 2005 г. в нея членуват над 4100 независими хотела от 78 страни от петте континента.

   Best Western International предлага единна резервационна система, в която всички членуващи хотели се представят с пълно описание, снимков материал и предлагани цени. Хотелите са обединени в луксозни рекламни каталози, разпространявани от самата компания на всички световни туристически борси, а от 1995г. стартира и обща интернет резервационна система /www.bestwestern.com/. В нея всеки турист от всяко ъгълче на света би могъл да избере държава и град и да получи информация за предлаганите Best Western хотели. Разглеждайки подробната персонална страница на избрания от него хотел, той може да направи он-лайн предварително потвърдена резервация, като избере вид стая, както и да посочи свои допълнителни изисквания.


  Назад към Новини