Архив

БХРА настоява морските летища във Варна и Бургас да бъдат бързо отдадени на концесия

16.11.2005

Организиране на център за специализация на кадрите в туризма ще бъде една от първите задачи на Балканския алианс на хотелиерите през 2006 г.

   Сред конкретните идеи за партньорство и сътрудничество между БХРА и Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) през 2006 г. са квалификация и обучение на кадрите в туризма, обединяване в популяризирането на общия балкански туристически продукт и разработка на съвместни рекламно-информационни продукти, които БХРА предварително обсъди с колегите в Охрид още през септември т.г., но вече подготвя като първи проекти. “Нека всеки научи, че е добре дошъл на Балканите, които са прекрасно място за почивка”, сподели пред медиите г-н Дончо Таневски, председател на Македонската хотелиерска асоциация и заместник-президент на BAHA.

Presa

Статията е публикувана и в “Пресата за нас” на сайта на БХРА

   Необходимостта от обучение и поощряване за развитие на кадрите в туризма ще бъде сред задачите на хотелиерите от балканските страни, като БХРА се ангажира с още през м. януари 2006 г. с обучение на македонски колеги у нас. Идеята беше обсъденана робатни срещи на македонските представители у нас, които гостуваха на БХРА по повод Панаира на туризма и свободното време, който се проведе във Варна.

Presa

Статията е публикувана и в “Пресата за нас” на сайта на БХРА

   БХРА не случайно продължава откритата дискусия за проблемите на българския туризъм - липсата на подготвени кадри, презастрояването на някои морски курортни комплекси, лошата инфраструктура и липсата на държавна подкрепа в защита на мениджърите, които инвестират в туризма. БХРА настоява морските летища във Варна и Бургас да бъдат бързо отдадени на концесия, подчертаха отново на дискусията във Варна, посветена на проблемите и развитието на българското Черноморие, Благой Рагин, Георги Анастасов, Марин нешков и др. участници в срещата.

Panair na turizum

   Нещо повече, по инициатива на БХРА и “Турекспо” - Варна - Благой Рагин, председател на асоциацията и г-н Стоян Маринов - изпълнителен директор на “Турекспо” - Варна, обявиха официално, че на пролетното издание на панаира във Варна ще подготвят кръгла маса с участието на всички заинтересовани страни от решаването на проблемите на българското Черноморие, където ще бъдат изнесени конкретни факти, резултати от анкетни проучвания, мнения на експерти и др.

Presa

Статията е публикувана и в “Пресата за нас” на сайта на БХРА

   Информация в официални и неформални срещи с колеги от страната за бъдещата дейност на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA), споделиха във Варна и гостите от асоциацията от Македония г-н Данчо Таневски, председател на НОТАМ и г-жа Олгица Илоска - член на УС на НОТАМ.

Panair na turizum

   В натоварената със срещи, дискусии, презентации и др. програмата на есенното варненско изложение участваха и представители на най-голямата американска сертификационна компания, работеща в сферата на туризма - TTI (The Travel Institute). В панаира участва и италианският туроператор Kalya, който вече представи в Рим първият български пътеводител на италиански език, съвместно издание на “Турекспо - Варна” и Агенцията по туризъм. Организаторите обявиха, че над 30 000 души са посетили през ноември т.г. Панаира на туризма и свободното време.

Panair na turizum


  Назад към Новини