Архив

Най-новият туристически информационен център в България вече работи в Търговище

04.12.2005

БХРА участва в официалното откриване на центъра

Туристически информационен център в Търговище

   На 1 декември 20005 г. беше открит туристическия информационен център в град Търговище. Лентата на дългоочакваният обект беше тържествено прерязана от кмета на града и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Р България - д-р Красимир Мирев, от областния управител - г-н Петър Карагеоргиев и председателя на БХРА - г-н Благой Рагин. С водосвет за здраве и с надежди за много туристи - всички присъстващи се присъединиха към празника на домакините и разгледаха залите на центъра. В тях в деня на откриването, Търговище показа на гостите си много произведения на народните художествени занаяти, детско творчество, уникални издания и рекламно-информационни материали за историята, археологията и културата на региона. За първите посетители на центъра бяха презентиран и културния календар от събития на града и областта през календарната година - сред тях е и Националната конференция “Панаири, пазари, тържища в българските земи”, която се провежда през м. май в Търговище.

Туристически информационен център в Търговище

   Сред многото гости, дошли да пожелаят много много нови успехи на Търговище и региона в туризма бяха и членовете на УС на БХРА - Тодор Янакиев, Соня Алексиева и Георги Вълев - председателят на Регионалната секция на БХРА във Велико Търново, Петър Вълков от БААТ и др. Специални поздравления за добър старт на туристическия информационен център в града бяха изпратили и колегите от БХРА от Смолян и Слънчев бряг. От името на Агенцията по туризъм г-жа Кремена Недялкова поздрави колегите си от новия център и им връчи специален плакет с пожелания за много нови инициативи и в културния туризъм.

Туристически информационен център в Търговище

   След официалното откриване на новия туристически център, бяха вдигнати наздравици за новите успехи на туризма в търговищкия регион в ресторант “Мизия”, където домакинът - членът на УС на БХРА г-н Тодор Янакиев (ресторантьор на БХРА за 1997 г.) посрещна гостите с уникална празнична торта с надпис “Туристически информационен център”.

Туристически информационен център в Търговище


  Назад към Новини