Архив

BCVB представи концепция за развитие на конгресния туризъм у нас

11.12.2005

Членове на БХРА участваха в дискусията на тема "България –Туризъм’2006" в столичния хотел "Радисън САС"

   В началото на декември т.г. Българската организация за конгресен туризъм (Bulgarian Convention and Visitors Bureau) организира в хотел "Радисън САС" пресконференция на тема: "България -Туризъм'2006". Официални гости на конференцията бяха г-н Пол Флакет, изпълнителен директор на IMEX - Франкфурт: най-авторитетното международно изложение на конгресната индустрия; г-н Димитър Хаджиниколов, заместник-министър на културата, Бойко Борисов, Кмет на гр. София. Сред поканените да участват в пресконференцията бяха г-н Мартин Колб, генерален Директор на "Радисън САС" и председател на Борда на директорите на BCVB, г-н Христо Друмев, генерален директор на НДК, г-н Благой Рагин, председател на БХРА, членове на УС на БХРА, мениджъри, хотелиери, журналисти и др.

BCVB

   Генералният директор на "Радисън САС" - г-н Мартин Колб, който е и председател на Борда на директорите на BCVB, представи разработената от организацията концепция за развитието на конгресния туризъм в България (пълният й текст можете да прочетете в сайта на БХРА в рубриката "Полезна информация"). Тя е обобщение на най-добрите модели и практики, успешно прилагани за международния маркетинг на други дестинации. BCVB се надява да осъществи тази програма с Държавната агенция по туризъм и ще предложи да поеме координацията на този процес.

   Пол Флакет подробно се спря върху необходимостта от съвременна, професионална промоция на България на международния туристически пазар, върху идентификацията на София като туристическа дестинация, както и от изключителната възможност за реклама на България във връзка с кандидатурата на София за домакини на Зимните олимпийски игри през 2014 г.

   Той беше подкрепен от изказването на г-н Д. Хаджиниколов, заместник-министър на културата, който подчерта необходимостта от позиционирането на България на световната туристическа карта, не само като известна морския си и планински туризъм, но и с изключителните си възможности за конгресен туризъм. Сред приоритетите на страната са развитието на нови пазари от други континенти, активизирането на регионалното сътрудничество на Балканите и др., допълни Д. Хаджиниколов. София да бъде модерна европейска столица, привличаща международни делови, културни, фестивални и други събития, е сред приоритетите на общината, подчерта в изказването си нейният представител на пресконфоренцията г-н Росен Желязков.


  Назад към Новини