Архив

"Хилтън София" и фондация "Традиция" организират детски коледен конкурс

11.12.2005

"Приказна Детска Коледа" се нарича дървото, което украсява лобито на хотела, член на БХРА

   С настъпването на коледните празници, хотел "Хилтън София" и фондация "Традиция" организираха конкурс за най-красива детска коледна играчка. През целия празничен сезон, над 100 коледни играчки, дело на деца, между 10 и 14-годишна възраст от различни социални домове и центрове в България, ще украсяват дървото, наречено "Приказна Детска Коледа", разположено в лобито на хотела.

Хилтън София

   В инициативата с много желание и фантазия се включиха над 100 деца от различни социални домове и центрове в България. Участниците от София бяха представени от професионалното училище "Княз Борис", социалния център "Св. Мина" и центъра по изкуствата "При извора". В конкурса участваха и представители на бургаския център "Св. Николай", сливенското помощно училище "Д-р Власаки Шуманов" и Дома за деца и младежи с умствени затруднения в град Мездра.

Хилтън София

   През целия празничен сезон децата, нуждаещи се от специални грижи, ще покажат своите коледни украси в лобито на хотел "Хилтън София". За направата им са използвани разнообразни техники, бродерии и богата гама от цветове. Материалите включват различни платове, памук, вълна, керамика, хартия, дърво, лен и други. Мотото на конкурса - "Приказна Детска Коледа", дава невероятен полет на детската фантазия: играчките са истински произведения на изкуството: ангелчета и снежни човеци; коледни звезди и елхи; звънчета и елени; закачливи фигурки на животни и разбира се, на Дядо Коледа.

Хилтън София

   Инициатива на хотел "Хилтън София" и фондация "Традиция" е нов израз на активната им подкрепа за българските деца в неравностойно положение. Победителите са избрани от петчленно жури, включващо журналисти от български медии: Маргарита Андреевска от "Списание за жената", Мирослава Нейнска от в. "Капитал", Албена Атанасова от в. "Стандарт", Екатерина Геловска от сп. "HoReMag" и Милена Попова от сп. "Ева".

   Първа награда бе присъдена на Евдокия от дневен център "Св. Николай Чудотворец" - Бургас за изработения от нея красив коледен гирлянд, от който висят елхички, звезди, камбанки и бастуни. Наградата е в размер на 150 лв. - за победителката и на 100 лв. за дневния център и се предоставя от хотел "Хилтън София". Втора награда в размер на 100 лв., отново осигуренa от хотела, беше за Тихомир Мирославов от Дома за деца с умствени увреждания в град Мездра, който изненада журито с плетен вълнен пуловер - невероятна идея за коледна украса. Антоний Атанасов, също от Дома за деца с умствени увреждания в Мездра, завоюва третата награда в размер на 50 лв. за изработеното конче-вихрогонче от молив и плат, на което има дори юздички. Неговата награда се връчи от фондация "Традиция".


  Назад към Новини