Архив

БХРА инициира отворена дискусия за необосновано високите такси за смет

13.06.2005

В Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация постъпиха запитвания свързани с определяните от общините високи такси за смет, засягащи значителна част от собствениците на хотели и ресторанти.

Първоначалната ни реакция бе направения анализ на нормативната уредба и нейното прилагане, формирането на варианти за действие в защита на интереса на собствениците и публикуването им в информационния бюлетин в сайта на асоциацията (Виж Полезна информация от БХРА).

Темата ще бъде продължена чрез провеждане на отворена дискусия с участието на всички заинтересовани лица в края на месец юли. Каним Ви да се включите с Вашето мнение, опит и предложения по въпросите за Закона за местните данъци и такси и високите такси за смет.

Всички мнения ще бъдат разгледани и експертите на БХРА ще подготвят предложения за промени в Закона за местните данъци и такси и методиката за тяхното изчисляване.

Очакваме и Вашето мнение на факс: 02/988 05 78 или e-mail: bhra_office@abv.bg в централния офис на БХРА до 15.07.2005 г.


  Назад към Новини