Архив

Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна

25.09.2018

След 10-годишно прекъсване Управителният съвет на БХРА поднови конкурса „Готвач на годината”, който се провежда в рамките на БХРА – най-голямата браншова структура в туризма, с над 30 структури в страната.

На 26 и 27 септември 2018 г. в Гранд хотел Варна, к.к. Св. Св. Константин и Елена, в рамките на форум „Туризъм и кулинария” ще се проведе конкурса "Най-добър готвач на БХРА за 2018 г." в следните категории:

  • Категория Най-добър готвач на  БХРА за 2018 г.
  • Категория Най-добър сладкар на  БХРА за 2018 г.
  • Категория Най-добър млад готвач на БХРА за 2018 г.
  • Категория Най-добър млад сладкар на БХРА за 2018 г.

В конкурса ще участват голяма част от представителите на регионалните и местните структури на най-голямата браншова организация в туризма - БХРА. Също така ще участват и ученици от гимназиите по туризъм, сладкари, сомелиери.

Конкурсът ще се проведе по регламент, изготвен от организаторите, на тема: Иновативна балканска кухня - Новаторство и стил.

По време на конкурса ще има семинарна част, където желаещите колеги могат да се запознаят с последните тенденции в кулинарията.

Мероприятието ще завърши с коктейл по случай Световния ден на туризма – 27 септември.

Мероприятието се организира с подкрепата на Община Варна, Министерство на туризма, „Вера 94” ООД, МЕТРО, Горна баня и др.

Предвижда се по време на мероприятието да се проведе винено експо с безплатни дегустации на представители на изби и вносители на вина, както и ще има изложители на продукти и професионална техника. Ще има и много други изненади.

Журито ще бъде съставено от известни специалисти, като Иван Звездев, Ради Стамболов и др.; представители на БХРА; на Министерството на туризма; на Община Варна; на медиите; на спонсорите.

Водещ на мероприятието: Ути Бъчваров

Официалното откриване на конкурса ще бъде на 26 септември 2018 г. от 10.00 ч. във фоайето на Гранд хотел Варна, к.к. Св. Св. Константин и Елена.

 


  Назад към Новини