Архив

Петото издание на Фестивал "Вино и храна" - една история с вкус, ще се състои във Варна 21-23-ти април

18.04.2017

"Виното прави всяко меню специално, всяка маса по-елегантна и всеки ден по-цивилизован" - Андре Симон

Успешната комбинация на подходящото вино с определени храни води до по-наситеното усещане на вкусовите характеристики на ястията, респективно великолепният вкус на вълшебния еликсир може да се прояви с пълна сила при правилен подбор на конкретни храни.

Кулинарни предизвикателства и семинари за здравословното хранене на българина през вековете

Петото издание на Фестивал „Вино и храна“ във Варна от 21-ви – 23-ти април отново ще ни предизвика с менютата на топ шеф-готвачи и интересни лектори. На изложението участват повече от 45 изби от цяла България, вносители на вина от света и производители на регионални храни.

Посетителите ще могат да дегустират над 350 български, френски, италиански, южноафрикански и други специално подбрани за изложението вина, селекция от висококачествена лимитирана серия уискита. Суджуци и луканки от Балкана, сирена с трюфел, изпечен на място домашен хляб и още много продукти, които ще предизвикат интереса на любителите на хубавите храни и напитки.

Фарс от глиган с трюфел, парфе от шоколад с теменужки, домашен хляб от 100% био лимец с домашен квас е малка част от менюто в зона „Ресторант“.

Изложението ще предлага и ‘’зона на открито’’ - бургер приготвен на Big Green Egg BBQ и селекция от крафт бири.

„Българската традиционна кухня – храната на столетниците“ е само един от съпътстващите семинари.

Събитието се организира oт Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, като е подкрепено от всички регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператорите.

Пълната програма и повече информация за събитието можете да откриете на www.winefoodfestival.eu


  Назад към Новини