Архив

Успешно премина срещата на председателя на БХРА – г-н Благой Рагин с представителите на областната и общинската власт в гр. Клагенфурт, Австрия

24.10.2014

На 22 октомври 2014 г. по покана на колегите от гр. Клагенфурт г-н Благой Рагин - председател на УС на БХРА посети гр. Клагенфурт, Австрия. На срещата от страна на областната управа присъстваха г-н Рене Церне - началник на кабинета на регионалния министър на област Каринтия Герхард Кьофер; г-н Херберт Ташек - референт за туризма в гр. Клагенфурт и представители на общината и бизнеса.

На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в областта на туризма между двете страни. Г-н Церне представи бъдещите намерения до няколко месеца да открият директна авиолиния Клагенфурт – София. Представителите на областната и общинска власт предложиха участие на БХРА на областния панаир в Каринтия през месец март 2015 г. и на форума в гр. Велден през м. септември 2015 г., където да се проведат срещи, както с представители на местния бизнес, така и с представители на държавната власт. Условията за участието в двете събития ще се уточняват допълнително. От своя страна г-н Благой Рагин покани колегите да посетят България и да се запознаят с нейните забележителности. На срещата бяха раздадени рекламно-информационни материали на БХРА и България.


  Назад към Новини