Архив

Тракийска Винарска Компания - спонсор на Годишните награди на БХРА

06.01.2005

Тракийска Винарска Компания е разположена в сърцето на Тракийската Долина . Компанията притежава две изби – в Карабунар -за отлежаване на вина и Изба Памидово – за производство на вино и дестилати.

Основните сортове грозде, които се преработват са Каберне Совинъон, Мерло и Мавруд. Лозовите масиви които заобикалят двете изби са около 4 600 хектара и се стопанисват от семейства, които живеят в селата от региона. Суровината на този етап се осигурява от частните стопанства и от лозя под аренда. От края на месец Септември до края на месец Октомври е гроздобера в Тракия. Тракийска Винарска Компания притежава 1 500 декара земя около двете изби, които са определени за засаждане на лозя.

През последните години бяха привлечени немски специалисти, които оказаха консултантска помощ по отношение подобряване технологията за производство на вината. Бяха въведени нови технологични линии – “Ганимед” за първично винопроизводство. В резултат на всичко това продукцията на изба Памидово от 2000 г. насам притежава нов, европейски ориентиран характер, съответстващ на новите вкусови тенденции на утвърдените лидери в бранша. Продуктите на изба Памидово намират добър прием на чужди пазари – Кипър, Турция, Чехия, Германия, Гърция и т.н

В Стара изба – Карабунар - в момента се извършва реставрация и реконструкция с цел съхраняване романтиката на селския бит от началото на миналия век и организиране на дегустации на вина от минали реколти .

Head office: Sofia 1113 Bulgaria, Tzarigradsko Shousse 2 Blvd., tel./fax: +359 2 873 43 75, tel.: +359 2 870 34 14


  Назад към Новини