Архив

БХРА кани за участие в туристическото изложение “Планините на България – гостоприемство в четири сезона”

16.09.2004

От 14 до 16 октомври 2004 г. в Смолян ще се проведе туристическо изложение “Планините на България - гостоприемство в четири сезона”. Борсата се организира от Регионалната туристическа асоциация “РОДОПИ“ в партньорство с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ) и е под патронажа на Министерството на икономиката. За втора поредна година тук ще се представят нови туристически атракции и възможности за отдих в региона на Пампорово, Банско, Боровец и Витоша.

Общините от Смолянска област, националните туристически сдружения и неправителствените организации от страната ще промоцират своите туристически продукти – ски-ваканция, пешеходни и велотурове, балнеология, културно-познавателни маршрути, отдих на село и др. В Смолян ще се проведе и традиционната дискусионна кръга маса по проблемите в бранша. В нея ще се включат представители на Министерството на икономиката и Агенцията по туризъм, председатели на браншовите асоциации и на регионалните туристически сдружения от страната, турагенти и туроператори, хотелиери и превозвачи.

На форума ще се представят предварителните резултати, изводи и препоръки от туристическото Лято’2004, ще се презентира и Агенцията по туризъм. Ще се представи клъстерен модел за развитие на туризма в Смолянска области и ще се промоцират целите и дейностите на проекта “Опазване на глобално значимото биологично разнообразие в ландшафта на Родопите”. По време на “Кръглата маса” ще се предостави възможност за фирмени презентации на изделия и продукти, съпътстващи туристическата индустрия, ще се промоцира и най-новата екопътека в региона – “Каньона на водопадите” и др.


  Назад към Новини