godishni godishni

РЕГИОНАЛНИ СТРУКТУРИ

godishni
godishni

БХРА

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация е учредена през 1993 г. като сдружение с идеална цел. Основна задача на асоциацията е подпомагане развитието на хотелиерството и ресторантьорството, подкрепа на предприемачеството и частната инициатива, както и на туристическия бизнес в България.

Асоциацията има изградени регионални структури в цялата страна: София, Слънчев бряг, Златни пясъци, Варна, Банско, Велико Търново, Сандански, Добрич, Златоград, Смолян, Велинград, Поморие, Чепеларе, Благоевград, Търговище, Разград, Видин, Перник, в региона на Стара планина, в Стара Загора, Русе и др. Сред десетките асоциирани членове на асоциацията са водещи български фирми, производители и партньори в българската туристическа индустрия.

• БХРА e член на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация /International Hotel & Restaurant Association - IH&RA/

• БХРА е член на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (Balkan alliance of hotel associations - BAHA).

• БХРА е член на Алианса на туристическата индустрия в България (АТИБ).

• БХРА е първата професионална организация в България, която от 1996 г. връчва Годишни награди за най-добри постижения в областта на хотелиерството, мениджмънта, ресторантьорството, инвестициите и др.

• БХРА от 2001 г. до 2007 г. е организатор на Годишния национален конкурс “Готвач на годината”, като през 2018 г. се възобнови като "Най-добър готвач на БХРА".

• БХРА съвместно с Община Велико Търново и „Царевград Търнов” са инициатори и учредители на първата Международната туристическа борса “Културен туризъм“ у нас, която се провежда от 2004 г. до днес в гр. Велико Търново – културната столица на Балканите”.